Serowe2017-07-11T10:06:19+01:00

Bij Serowe was in de 11e eeuw al een dorpje gesticht – aan de voet van de Thathaganyana Hills. In 1902 werd het de hoofdstad van de Bangwato stam. Vandaag de dag is het een klein modern plaatsje met winkels, hotels en enkele tankstations.

Het plaatsje heeft een interessant museum – het Khama III Memorial museum – dat het verhaal vertelt van de regerende Khama dynastie. Het museum toont gebruiksvoorwerpen van de Bangwato stam en persoonlijke bezittingen van de machtige Chief Khama III en z’n nakomelingen. Er is ook een tentoonstelling over slangen, insecten en de cultuur van de bosjesmannen. Op de nabijgelegen Royal Cemetery liggen de graven van Sir Seretse Khama (eerste president van Botswana) en z’n voorvaders, waaronder Chief Khama III.

26km ten noordwesten van Serowe ligt het Khama Rhino Sanctuary – een natuurpark dat is opgericht ter bescherming van de laatst overgebleven neushoorns in het gebied. Het is een fraai gebied waar u wandelsafari’s kunt doen. Het sanctuary heeft een mooie camping met goede faciliteiten.

De volgende hotels / safari-lodges liggen in dit gebied:

Wat klanten zeggen (t103)

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie