Tuli Block

Tuli Block2017-07-11T11:51:47+01:00

Het Tuli Block bestaat uit een 300km lange en 10-20km brede strook land langs de Limpopo rivier, die de grens met Zuid-Afrika markeert. Deze landstrook werd ruim 100 jaar terug aan blanke boeren gegeven, nadat de spoorlijn van Gaborone naar Bulowayo verder van de rivier af werd gelegd. Het land langs de rivier bleek echter niet zo geschikt voor landbouw of veeteelt. Er werden uiteindelijk een aantal private wildreservaten gesticht, waar de uitgezette dieren goed bleken te gedijen. Vooral de reservaten in het noordoosten – bij het North-East Tuli Game Reserve (zoals het Mashatu Game Reserve) – bleken goed aan te slaan en hebben ondertussen een grote variatie en dichtheid aan wild, waaronder olifanten, nijlpaarden, kudu, wildebeest en impala’s, maar ook leeuwen, luipaarden en cheetah’s. De beste tijd voor een bezoek is de droge tijd (mei t/m september).

Er is echter meer te zien dan alleen wilde dieren. De bekendste attractie is de Solomon’s Wall, een 30 meter hoge rotswand die door tektonische werking van de aarde is ontstaan. Een andere attractie zijn de Motloutse Ruins, overblijfselen van een met stenen gebouwd dorp van het Mwene Mutapa koninkrijk. De ruïnes stammen uit dezelfde tijd en zijn vergelijkbaar in stijl met die van de Great Zimbabwe Ruins. Het Tuli Game Reserve, de Solomon’s Wall en de Motloutse Ruins zijn eenvoudig te bereiken over gravelwegen vanaf de grenspost Pont Drift met Zuid-Afrika.

Het Tuli Block, in het zuiden van Botswana, is prima te combineren met een reis door Zuid-Afrika. U kunt dan met de huurauto naar de grenspost Pont Drift rijden. Als het water in de Limpopo rivier hoog staat wordt u per kabelbaan naar de overkant gebracht. In de droge maanden vindt de transfer plaats per 4WD.

De volgende hotels / safari-lodges liggen in dit gebied:

Wat klanten zeggen (t103)

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie