Nxai Pan National Park

///Nxai Pan National Park
Nxai Pan National Park2017-07-10T21:31:35+01:00

De Nxai Pan National Park is een uitgestrekt gras en savanneh gebied met her en der accacia’s. Het gebied doet landschappelijk denken aan de Serengeti, maar dan met veel minder bezoekers. De Nxai Pan biedt goede mogelijkheden om wild te zien. Naast de gebruikelijke wildsoorten als zebra, springbok, wildebeest en hun roofdieren, kan men hier grote kuddes giraf, gemsbok en eland tegenkomen. In het zuiden van het park staan de Bains Boababs, de bomen die 150 jaar geleden door de beroemde Engelse landschapsschilder zijn vastgelegd in enkele schilderijen. De bomen hebben in 150 jaar slechts één tak verloren.

In 1992 werden Makgadikgadi Pans Game Reserve en Nxai Pan National Park samengevoegd en vormen nu samen één grote schat aan fauna en flora. Het reservaat bestaat uit grasvlaktes, savannes, poelen en zoutmeren en is het toevluchtsoord voor talrijke diersoorten, zoals zebra’s, gnoes, hyena’s en wilde honden.

De volgende hotels / safari-lodges liggen in dit gebied:

Wat klanten zeggen (t103)

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie