Gaborone

Gaborone2017-07-10T11:51:57+01:00

Gaborone – de hoofdstad van Botswana – is een veilige en moderne stad met meer dan 130.000 inwoners. De stad ligt slechts 15km van de grens met Zuid-Afrika. Bij de onafhankelijkheid was Gaborone nog slechts een klein dorp, maar door de aanwezigheid van water en mineralen in de omgeving is de stad sinds die tijd snel gegroeid. Momenteel is Gaborone één van de welvarendste en snelst groeiende steden van Zuidelijk Afika. Het centrum van de stad is ruim aangelegd, met winkelstraten (zoals de African Mall) en parken. Er is een keuze aan boutiques, cafés, restaurants, theaters en kunstgaleries – met ondermeer kunstnijverheid van de bosjesmannen. Er zijn een aantal markten waar kleurige doeken en houtsnijwerk worden verkocht.

Het Nationale museum heeft een interessante tentoonstelling over de cultuur van de bosjesmannen (San en Khoi) en andere stammen van Botswana. Ook ziet u kunst uit de koloniale periode tentoongesteld. Eind maart en begin april wordt in Gabarone het Maitsong Festival gehouden, het grootste muziek en dansevenement van het land met artiesten uit heel Afrika. Het festival wordt deels buiten op podia en deels binnen in het Maitsong Cultural Centre gehouden.

De luchthaven van Gaborone (Sir Seretse Khama International Airport) ligt 14km te noorden van de stad – aan de uitvalsweg naar Francistown. Het is een moderne luchthaven vanwaaruit u zowel naar Johannesburg (Zuid-Afrika) als binnenlands naar Maun, Nata en Kasane kunt vliegen. Bij de aankomsthal is taxistandplaats en een huurkantoor van Avis Rent-a-Car.

Gaborone ligt aan de voet van de 1287 meter hoge Mount Kgale (“de slapende reus”), welke u kunt beklimmen. Vanaf de top heeft u een mooi uitzicht over de omgeving. Iets verderop naar het zuiden ligt de Gaborone stuwdam in de Notwane rivier. U ziet hier veel vogels en in het meer leven krokodillen. 12km zuidelijk van de stad ligt het Mokolodi Nature Reserve, een natuurpark van 3000 hectare met girafen, olifanten nijlpaarden en allerlei bokken en antilopen.

50km ten noorden van de stad ligt Mochudi – een dorp dat rond 1500 werd gesticht door de Kwena stam. In 1870 vestigde de Kgatla stam zich in het gebied nadat ze waren verdreven van hun land door de oprukkende boeren van Zuid-Afrika. In het dorp ziet u oude stenen muren, die op sommige plaatsen fraai zijn gedecoreerd. Bezoek in ieder geval het Phuthadikobo Museum, dat een goede weergave geeft van de geschiedenis van de streek en het kleurrijke dorpsleven.

Wat klanten zeggen (t103)

Centraal in de stad – aan de Mall – ligt het Cresta President Hotel, het beste hotel in het stadscentrum. 4km ten westen van het centrum ligt het Grand Palm Hotel Casino Resort, een entertainmentcomplex à la Las Vegas compleet met zwembaden, fitnesscenter, theaters, restaurants en cafés.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Gaborone aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie