Francistown

Francistown2017-07-10T20:42:03+01:00

Francistown is – met een bevolking van ongeveer 95.000 inwoners – de tweede stad van Botswana. De stad ligt aan de Tati rivier, een zijrivier van de Limpopo, op ongeveer 400 kilometers ten noorden van de hoofdstad Gaborone. Francistown was het middelpunt van de eerste goudkoorts van zuidelijk Afrika, en wordt nog steeds omringd door oude en verlaten goudmijnen. De stad werd vernoemd naar de Engelse goudzoeker Daniel Francis, die hier in 1880 de gouddelvingsrechten verkreeg van de Ndebele koning Lobengula.

De stad is ondertussen vooral een handelsplaatsje met treinstation, veel winkels (ook voor Zimbabwaanse dagjesmensen uit het nabijgelegen Bulawayo), enkele hotels en tankstations. De enige bezienswaardigheid van het plaatsje is het Supa-Ngwao museum, dat een tentoonstelling heeft over de lokale Setswana cultuur en geschiedenis.

100km oostelijk van Francistown liggen de Lepokole Hills – welke bereikbaar zijn over een goede gravelweg. Het zijn de zuidelijke uitlopers van de meer bekende meer bekende Matobo Hills, net over de grens in Zimbabwe.

De volgende hotels / safari-lodges liggen in dit gebied:

Wat klanten zeggen (t103)

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie