Nata2017-07-10T21:23:43+01:00

Het kleine plaatsje Nata ligt strategisch op de splitsing van de weg van Francistown naar Maun en naar Kasane. Bezoekers die van Maun naar Kasane willen rijden, maar niet de zandweg via Savute willen volgen, zullen de verharde weg moeten nemen via Nata. Het plaatsje ligt midden in een dor en eentonig vlak landschap. Het heeft enkele winkels en een tankstation. Het plaatsje leeft vooral van de zoutwinning.

10km ten zuidoosten van het plaatsje ligt de Nata Bird Sanctuary – een natuurpark aan de noordoostrand van de Sowa zoutpan. Het park wordt vooral bezocht vanwege de 165 soorten vogels die er leven, maar er zijn ook antilopen, zebra’s, jakhalzen, vossen en apen. In het regenseizoen (december t/m april) vullen de rivieren en meertjes zich met water en migreren grote aantalen pelikanen en flamingo’s naar het gebied. Er zijn een aantal eenvoudige campings ingericht in het park. Bij het park ligt de Nata Lodge.

De volgende hotels / safari-lodges liggen in dit gebied:

Wat klanten zeggen (t103)

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie