Palapye2017-07-11T10:03:05+01:00

Palapye is een klein industriestadje halverwege Gaborone en Francistown. Vanwege de nabijgelegen kolenmijnen is er een grote electriciteitscentrale gebouwd. Het plaatsje heeft een treinstation, een tankstation, een hotel (Cresta Botsalo Hotel) en enkele winkels.

20km ten zuidoosten van Palapye – aan de voet van de Tswapong Hills – vindt u de ruïne van de Phalatswe Church. Deze uit 1892 stammende en in gotische stijl gebouwde kerk markeerde de hoofdstad van de machtige Bangwato stam. Destijds woonde hier 30.000 mensen en was het de belangrijkste “stad” van Botswana. In 1902 werd de hoofdstad verplaatst naar het westelijker gelegen Serowe en vervolgens naar Gaborone.

De volgende hotels / safari-lodges liggen in dit gebied:

Wat klanten zeggen (t103)

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie