Mashatu Game Reserve (Tuli Block)

///Mashatu Game Reserve (Tuli Block)
Mashatu Game Reserve (Tuli Block)2017-07-10T21:10:20+01:00

Mashatu Game Reserve is één van de grootste prive wildreservaten van zuidelijk Afrika. Het heeft een oppervlakte van 46.000 hectare en het bezit een olifantenbevolking die geraamd wordt op 900 stuks. Net voor Wereldoorlog II waren deze dieren hier bijna uitgestorven. Het gebied bestaat uit savanne, rivierbos, open moerasland en zandsteen rotsen.

Mashatu Game Reserve ligt tussen de rivieren Limpopo en Shashe in Tuli Block in het Oosten van Botswana. Beide rivieren vloeien samen bij de grens van de provincie Limpopo in Zuid-Afrika. De naam komt van de Nyala boom met zijn grote ronde kroon, die ook Mashatu wordt genoemd. Het wildreservaat bevat ook baobabs.

Het reservaat is gekend vanwege z’n cheeta’s en luipaarden die meestal worden waargenomen tijdens gamedrives, maar ook de enorme kuddes olifanten (in totaal zijn er meer dan 1000 olifanten in het reservaat). Daarnaast leven er leeuwen, gevlekte hyena’s, zebra’s, wilde katten, lynxen, giraffes, bosbokken, impala’s en kleinere dieren. Er werden ook 366 vogelsoorten geteld.

In het Mashatu Game Reserve zijn nachtelijke safari’s toegelaten en worden zelfs nachtelijke wandeltochten georganiseerd. Overdag behoren ook trips met paarden of mountain bike’s tot de mogelijkheden. Gewapende rangers begeleiden de activiteiten. In de nationale parken van Botswana is dat allemaal verboden. Motloutse Ruins en Pitsani Koppie zijn twee archeologische sites die kunnen bezocht worden.

De volgende hotels / safari-lodges liggen in dit gebied:

Wat klanten zeggen (t103)

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie