Noorden van Botswana

//Noorden van Botswana
Noorden van Botswana2017-07-10T14:06:40+01:00

Het noorden van Botswana wordt na de Okavango Delta het meest door reizigers bezocht. Hier vindt u het Chobe National Park, één van de mooiste en wildrijkste natuurparken van Afrika. Het park ligt langs de Chobe rivier, een ideaal waterbron voor de dieren.

Chobe bestaat uit vier hoofdgebieden: de Chobe Riverfront, de centrale vlaktes rond Nogatsaa, het Linyanti moerasland en de bekende Savuti regio met de Mababe Depression.

De Riverfront langs de Chobe rivier is het meest bezochte deel van het Chobe National Park. Het kan met een gamedrive vanuit Kasane worden bezocht. Ook een cruise over de Chobe rivier is zeker aan te raden – u ziet nijlpaarden en krokodillen luieren in de rivier en rond zonsondergan olifanten badderen in de rivier.

De andere 3 delen van het Chobe National Park zijn meer afgelegen en veel minder bezocht – maar zeker niet minder interessant. U vindt er een aantal lodges (meestal met safaristijl tenten), die gamedrives verzorgen. De centrale vlaktes rond Nogatsaa en Savuti doen erg denken aan de Serengeti in Oost-Afrika. Enorme kuddes en een grote variëteit aan wilde dieren ziet u in deze gebieden.

Savuti vormt het zuidelijk deel van het Chobe National Park – het is wat rotsiger en droger dan de Nogatsaa vlaktes.

Westelijk van Chobe – tegen de Namibische grens aan – liggen de Linyantu moerassen. Ook in dit deel van het Chobe National Park vindt u een overdaad aan wilde dieren, maar wat landschap betreft heeft het meer weg van de Okavango Delta.

De vier delen van het Chobe National Park zijn aaneengesloten en de dieren kunnen vrijelijk bewegen.

De volgende hotels / safari-lodges liggen in dit gebied:

Wat klanten zeggen (t103)

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie