×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours
020 6230008

Zonsondergang Kalahari

Zonsondergang Kalahari | Kalahari

Kwando Tau Pan

Kwando Tau Pan | Kalahari

Kalahari Game Reserve

Kalahari Game Reserve | Kalahari

Kalahari

Geologen hebben vastgesteld dat de Kalahari een van de alleroudste stukken van de vaste aardkorst is, met een leeftijd van ongeveer 3,5 miljard jaar (3.500.000.000 jaar). De Kalahari is rijk aan minerale delfstoffen zoals kolen, koper, nikkel en ook diamant. Het zand is er roodbruin en er zijn geen permanente rivieren of meren. In een aantal gebieden van de noordelijke Kalahari en de Okavango Delta, vormen reusachtige Inselbergen een soort eilanden; deze oeroude granietklompen van enkele honderden meters groot zijn beter bestand tegen erosie dan de zachte zandige woestijngrond. Verspreid over de oppervlakte liggen zoutpannen, die tot de allervlakste bodemformaties behoren. EcologieDe plantenwereld in de Kalahari gaat in het noorden over in hoge savanne-bossen, in het drogere zuiden in struikgewas en steppen. In het westen van Namibië maakt de Kalahari plaats voor de echte zanderige Namib-woestijn. In het noorden groeien grote Afrikaanse baobabs, vijg- en moerbeibomen en de Afrikaanse ebbenboom. De bodem is grotendeels met gras bedekt. Hoe droger het land wordt, des te lager blijven de bomen. Grassen bedekken de bodem dan niet meer regelmatig, maar groeien in pollen. Toch kent veruit het grootste deel van de woestijn begroeiing. In de heetste landstreken kunnen alleen planten met hele diepe, knolvormig wortels of dikke stammen overleven. In Namibië en Zuid-Afrika, waar Afrikaans wordt gesproken, worden de gebieden met slechts gras en lagere begroeiing aangeduid met veld en de dichter begroeide gebieden met bush. In de woestijn groeien her en der palmen; daar hebben planteneters samen met hun mest zaden gedeponeerd. Tijdens de regentijd krijgen planten met bloemen de kans om te kunnen bloeien.

De regenval in de regentijd (varieert per regio, maar ruwweg van november tot maart) geeft de Kalahari jaarlijks een compleet ander aanzien en beïnvloedt natuurlijk ook de dierenwereld. Water stort zich van het hoogland van Angola het dal in, de Okavango rivier in het noorden zwelt op en het water vormt uiteindelijk een drassige delta, een netwerk van vlakke meertjes en lagunes. Al snel is er vis in overvloed en talrijke vogels vliegen aan om voedsel te zoeken en te nestelen. De veranderingen in de woestijn zorgen voor geweldige migraties van grote groepen buffels, olifanten, springbokken, gnoes en zebra’s; de dieren leggen in de loop van het jaar enorme afstanden af op zoek naar voedsel en water. In het vochtige jaargetijde trekken ze naar het zuiden, om de overstromingen uit de weg te gaan. In de droge tijd trekken ze weer naar het noorden op zoek naar het laatste beetje drinkbaar water.

Oriëntatie

Ten zuiden van de Highway - in het grensgebied met Zuid-Afrika en Namibië - ligt het Kgalagadi Transfrontier National Park. Het grootste deel van het park ligt in Zuid-Afrika, maar ook het Botswaanse deel (de Mabuasehube Sector) is vanwege de grote kuddes gemsbokken, springbokken, elanden en wildebeest zeker een bezoek waard. Daarnaast is het territorium voor veel andere wilde dieren, zoals leeuwen, luipaarden, cheetah’s, hyena’s, jakhalzen en wilde honden. Het is de enige plek in de Kalahari waar u "wandelende" zandduinen kunt zien.

Aan de noordzijde van de Highway ligt het Central Kalahari Game Reserve, het grootste natuurreservaat van Afrika. Oorspronkelijk was het gebied een reservaat voor de bosjesmannen (San), maar tegenwoordig ligt de nadruk veel meer op het wildlife beheer. Het natuurreservaat bestaat voor een groot deel uit kale zoutpannen. De bekendste en meest bezochte plek in het reservaat is Deception Valley, dat grote bekendheid verworven heeft om z’n bruine hyena populatie. Deception Valley is bereikbaar vanuit Maun. Aan de zuidkant van het Central Kalahari Game Reserve ligt het veel kleinere Khutse Game Reserve - dat goed te bereiken is vanuit Gaborone. Ook in het Khutse Game Reserve vindt u zoutpannen, maar de wilddichtheid is hier beduidend minder dan die van Deception Valley.

Langs de Central Kalahari Highway ligt het plaatsje Kang, een steeds populairdere stop voor reizigers op weg van Gaborone naar Ghanzi of Namibië sinds de recente opening van enkele hotels. Kang is een echt woestijngehucht - dat in de "middle of nowhere" ligt. Oorspronkelijk was het een kleine settlement van bosjesmannen, maar ondertussen is er een tankstation, winkel en enkele hotels.

Ghanzi - de hoofstad van de bosjesmannen - is de grootste plaats van het gebied. De plaats ligt op de rand van een kalkplateau - het dankt z’n bestaansrecht aan enkele waterbronnen. 19km ten noorden van Ghanzi - op weg naar Maun - ligt D’kar. Bij dit kleine dorpje hebben de bosjesmannen een kunstgallerie, cultural centre en museum gesticht die u kunt bezoeken. Het is dé plek om kennis te maken met de cultuur van deze moeilijk toegankelijke bevolkingsgroep en gebruiksvoorwerpen en kunst van de bosjesmannen te zien. Op de Dqae Qare Game Farm - iets buiten D’kar - kunt u deelnemen aan een jacht volgens de traditionele methode van de bosjesmannen.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

4x4 safari door Kalahari
Vanaf € 3.428

per persoon

Selfdrive Kalahari & Makgadikgadi

10-daagse autorondreis met een 4x4 door Kalahari & Makgadikgadi. De ideale reis voor de liefhebber van de 4x4 en prachtige landschappen.

Lees meerOfferte aanvragen

Off-road jeep safari
Vanaf € 838

per persoon

Off-road safari: Botswana avontuur

Deze off-road safari is een buitengewone ervaring voor de individuele reiziger. Tijdens deze 10-daagse reis staat het unieke wildparadijs van Botswana...

Lees meerOfferte aanvragen

Zwembad met prachtig uitzicht
Vanaf € 4.851

per persoon

Fly me around Botswana

Een 8-daagse fly-in safari door de Okavango Delta, Savuti en Maun. Terwijl je verblijft in de exclusieve kampen van &Beyond.

Lees meerOfferte aanvragen

Wildlife
Vanaf € 4.214

per persoon

Off-road safari: voor de echte liefhebbers

Voor de ervaren 4x4 bestuurder is deze 19-daagse reis ideaal en een echte uitdaging!

Lees meerOfferte aanvragen

Olifant
Vanaf € 3.599

per persoon

Chobe N.P. en de Okavango Delta Intensief

De grandioze landschappen van Botswana staan centraal in deze 8-daagse fly-in safari. Tijdens deze reis worden de afstanden tussen de lodges afgelegd...

Lees meerOfferte aanvragen

Leeuwin
Vanaf € 5.202

per persoon

Kalahari & Okavango Delta

Deze reis gaat van de droge Kalahari woestijn naar de waterrijke Okavango Delta in 9 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Leeuwenwelpjes
Vanaf € 2.142

per persoon

Big Game Safari met Kwando Safaris

5-daagse fly-in safari met Kwando Safaris, die staat voor uitstekende service, exclusief gelegen comfortabele en ruime accommodaties.

Lees meerOfferte aanvragen

Olifant
Vanaf € 4.552

per persoon

Land van de grijze reuzen met Sanctuary Safaris

Deze 7-daagse reis brengt een bezoek aan Chobe National Park wat bekend staat als een olifantenparadijs. Tijdens deze rondreis verblijft u in de...

Lees meerOfferte aanvragen

Chobe National Park
Vanaf € 4.110

per persoon

Okavango Delta, Savuti & Chobe National Park

De 9-daagse safari gaat langs verschillende nationale parken en wildreservaten in Botswana. Tijdens de rondreis verblijft u in exclusieve...

Lees meerOfferte aanvragen

Victoria Falls
Vanaf € 1.790

per persoon

Wildside Botswana

Deze 14-daagse kampeersafari gaat langs de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. De safari laat u van dichtbij kennismaken met de...

Lees meerOfferte aanvragen

Kudde olifanten
Vanaf € 2.220

per persoon

Elephant Trail

Tijdens deze rondreis gaat u van Kasane naar Victoria in 15 dagen. Onderweg kan er genoten worden van afwisselende landschappen, rivierdalen en...

Lees meerOfferte aanvragen

Kwando Camp
Vanaf € 3.170

per persoon

Fascinerend Botswana

Deze veelzijdige 12-daagse rondreis laat u kennis maken met de wildernis van Afrika terwijl u kan genieten van comfort in de accommodaties.

Lees meerOfferte aanvragen

Zwembad naast de rivier
Vanaf € 5.578

per persoon

5 rivieren safari

Deze 11-daagse rondreis neemt u mee langs hoogtepunten van Botswana zoals Okavango Delta, het Kwando gebied en het vierlandenpunt.

Lees meerOfferte aanvragen

Mohlabetsi Safari Lodge
Vanaf € 808

per persoon

Sefapane´s Safaripakket

Deze 7-daagse safarireis heeft vele activiteiten bij zich inbegrepen zoals verschillende wandelsafari's en safari's in een open terreinwagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Rivier cruise
Vanaf € 1.202

per persoon

Riviercruise op de Okavango

4-daagse riviercruise met de huisboot Kabbo. De Kabbo is uitgerust met acht dubbele hutten beschikkend over een douche, wastafel en toilet op het...

Lees meerOfferte aanvragen

Zonsondergang op de rivier
Vanaf € 796

per persoon

Riviercruise op de Chobe en de Zambezi

3-daagse cruise op de Chobe- en Zambezirivier naar Kasane. Spot tijdens het ontbijt al talrijke dieren aan de oever.

Lees meerOfferte aanvragen

Cheetah
Vanaf € 10.380

per persoon

Het beste wat Botswana te bieden heeft!

Deze 13-daagse fly-in safari met private, zeer exclusieve camps en lodges zorgt ervoor dat u tijdens het verblijf in de watten wordt gelegd.

Lees meerOfferte aanvragen

Xakanaxa Camp

Xakanaxa Camp & Deception Valley

5-daagse vliegsafari in de Okavango Delta en Kalahari. Belangrijke tip: alle vliegsafari’s naar Botswana dienen tijdig te worden geboekt. De kampen...

Lees meerOfferte aanvragen

Xakanaxa Camp & Kwara Camp

Xakanaxa Camp & Kwara Camp

5-daagse vliefsafari naar safarikampen in de Okavango Delta. Belangrijke tip: alle vliegsafari’s naar Botswana dienen tijdig worden geboekt. De kampen...

Lees meerOfferte aanvragen

African bush camps Avontuur in ongerept Afrika

African Bush Camps Avontuur

Deze reis brengt u door verschillende nationale parken in Botswana en Zimbabwe. Tijdens safari’s met een ervaren gids van African Bush Camps beleeft u...

Lees meerOfferte aanvragen

Hoogtepunten Noord-Botswana

Hoogtepunten van Noord-Botswana

Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Wie de Afrikaanse natuur en de adembenemende dierenwereld...

Lees meerOfferte aanvragen

Botswana Baobabs

Botswana Boababs

Maak op deze safari in kleine groep kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft u de...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.