Kgalagadi

Kgalagadi2017-07-10T14:00:04+01:00

Het Kgalagadi Transfrontier National Park is in 2000 ontstaan door het samengaan van het in Botswana gelegen Mabuasehube Gemsbok National Park en het aanliggende Kalahari Gemsbok National Park dat in Zuid-Afrika ligt. Het park is met z’n ruim 28.400 km² één van de grootste natuurparken van Afrika. ter Wereld. “Kalahari” is een verbastering van “Kgalagadi” – de naam van het woestijnachtige gebied in de Tswana taal – en betekent “land van de dorst”. Het Kgalagadi Transfrontier Park is een uitgestrekt natuurgebied waar dieren vrij in kunnen rondtrekken – er staan geen hekken tussen het Zuid-Afrikaanse en Botswana deel van het park. U ziet hier Kilometers glooiende roest-rode zandduinen, solitaire bomen en hier en daar wat grassoorten.

Voor liefhebbers van het ruige ongetemde Afrika is hier veel te beleven. Zo galopperen er vaak enorme kuddes antilopen over de zandvlaktes en duinen. De kleurcontrasten zijn fenominaal. Het schaduwspel van de zandduinen is uniek. Er is een overvloed aan wild, zo is het het territorium van de zeldzame zwartgemaande Kalahari leeuwen, maar het is ook één van de beste gebieden in zuidelijk Afrika om roofvogels te zien. Het zien van grote kuddes gemsbokken, springbokken, elanden en wildebeest is vrij normaal. Deze grote kuddes trekken op hun beurt weer veel roofdieren aan, zoals leeuwen, luipaarden, cheetah’s, hyena’s, jakhalzen en wilde honden. Het is de enige plek in de Kalahari waar u “wandelende” zandduinen kunt zien.

De 2 belangrijkste wegen door het park lopen langs de droge rivierbeddingen van de Nossob en de Auob rivieren in het Zuid-Afrikaanse deel. Om dit deel vanuit Botswana te bereiken heeft u een terreinauto nodig. U moet dan vanaf Kang de gravelweg richting Tshane volgen, waar u na ongeveer 105km in zuidelijk afslaat en nog eens ruim 120km verder rijdt over een zandweg naar het Mabuasehube Game Reserve – het Botswaanse deel van het park.

Deze route neemt veel tijd en vergt enige 4wd rijervaring. Bij de Game Scout Camp kunt u de Entry Permit tot het park kopen. Vanaf het Game Scout Camp kunt u de Mabuasehube Trail volgen naar het Nossob Camp (1150 km / 2 dagen rijden en gameviewen).

Sinds kort kunt u ook vanaf Tshane op de gravelweg doorrijden naar Tshatswa en vandaar verder over een zandweg naar de toegangspoort tot het park bij Kaa (totaal 210km vanaf Kang). Vanaf Kaa kunt u het Gemsbok Wilderness Trail volgen (140km / volle dag rijden en gameviewen) naar Grootbrak.

Wat klanten zeggen (t103)

De beste tijd voor een bezoek aan het Botswaanse deel van het park zijn de maanden december t/m mei. In de droge tijd (juni t/m november) trekken veel dieren naar de zoutpannen in het park. Voor het Botswaanse deel van het park dient u te beschikken over een 4wd camper en campings dienen vooraf geboekt te zijn via ons of direct bij het DWNP in Gaberone.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Kgalagadi aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie