Central Kalahari

Central Kalahari2017-07-10T13:36:53+01:00

Het Central Kalahari Game Reserve is het grootste natuurreservaat van Afrika. Oorspronkelijk was het gebied een reservaat voor de bosjesmannen (San) die hier al duizenden jaren wonen, maar tegenwoordig ligt de nadruk veel meer op het wildlife beheer. Het natuurreservaat bestaat voor een groot deel uit kale zoutpannen. Het enorme Central Kalahari Game Reserve wordt slechts door zeer weinig mensen bezocht. Ondanks de barre omstandigheden weten veel dieren hier toch te overleven, waaronder enkele bijzondere soorten.

Deception Valley
De bekendste en meest bezochte plek in het reservaat is Deception Valley, dat grote bekendheid verworven heeft om z’n bruine hyena populatie. Duizenden jaren terug kronkelden enkele rivieren door het droge reservaat. Eén van deze fossiele rivieren zocht zich ca. 16.000 jaar geleden een weg door de noordelijke Kalahari en sleet hierbij een vallei uit die tegenwoordig bekend staat onder de naam Deception Valley. Een variatie aan grassen, acacia’s, doornbossen en andere planten leven in deze droge omgeving. Tsamma meloenen en gemsbok komkommers zijn de grootste waterbron voor de dieren en de Bosjesmannen in het droge seizoen.

Deception Valley is het gebied waar Mark en Delia Owens ooit hun onderzoek naar de bruine hyena deden en waar het boek “Cry of the Kalahari” is geschreven. Het is een gebied met een hoge concentratie wilde dieren. Tijdens uw verblijf in het Central Kalahari Game Reserve kunt u in contact komen met de bosjesmannen. Het bijwonen van een traditionele jacht, of een trance-dance behoort tot de mogelijkheden. Deception Valley is per 4wd auto of per vliegtuig bereikbaar vanuit Maun.

De volgende hotels / safari-lodges liggen in dit gebied:

Wat klanten zeggen (t103)

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie