×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours
020 6230008

Etosha National Park

Etosha National Park | Informatie over Botswana

Khwai Tented Camp

Khwai Tented Camp | Informatie over Botswana

Chobe Rivier

Chobe Rivier | Informatie over Botswana

Informatie over Botswana

Botswana is geen land om door onervaren chauffeurs op eigen houtje te verkennen. Dit vanwege de slechte staat van het wegennet, de hoge kostprijs van een huurwagen en de weinige overnachtingsmogelijkheden. Het best bezoekt u dit land via een georganiseerde reis, zoals een fly-in safari of een avontuurlijke kampeertocht. Op deze pagina vindt u meer informatie over Botswana.

Reisdocumenten

EU-ingezetenen hebben voor Botswana een paspoort nodig dat na terugkomst in Nederland nog minstens zes maanden geldig is. Het paspoort moet over minimaal twee naast elkaar gelegen blanco pagina’s beschikken voor de entry/exit stempels. Bij een verblijf korter dan 90 dagen heeft u geen visum nodig. Douaniers kunnen u vragen om een retourticket, reisdocumenten voor een volgende bestemming en/of voldoende financiële middelen voor de duur van het verblijf te overleggen. Houdt u er rekening mee dat u geen eetbare producten mag invoeren in Botswana en dat foto- en videoapparatuur kan worden geregistreerd bij aankomst.

Geldzaken

De lokale munteenheid is de Pula, deze is verdeeld in 100 thebe (Pula betekent regen). Als u geld of travellercheques wilt wisselen in Botswana kunt u dit het beste doen in uw hotel. Het wisselen van geld bij banken is wel iets voordeliger maar omslachtiger en tijdrovend. Alleen bij banken in de steden Gaborone, Francistown en Maun vindt u geldmachines. U kunt in de meeste hotels en restaurants betalen met internationaal bekende creditcards zoals Visa, Mastercard, American Express en Diners Club. U kunt goed terecht met de US dollar, deze wordt overal erkend en is eventueel te wisselen bij banken of hotels. Er is in Botswana geen zwarte markt.

Fooien

Het is in Botswana gebruikelijk om fooi te geven voor service. In restaurants is dit meestal 10% en voor een kruier in een hotel ongeveer P4 per koffer. Schoonmakers en dienstmeisjes in hotels en lodges krijgen meestal P4 en P8 per dag.

Tijdens uw bezoek komt u waarschijnlijk in contact met gidsen, rangers en spoorzoekers (trackers) die voor hun inkomen voornamelijk afhankelijk zijn van fooien. Als richtlijn kunt u een bedrag tussen de P25 en P45 per persoon per dag aanhouden. Het geven van een fooi wordt alleen aanbevolen als u tevreden bent over de service en wordt aan uw eigen oordeel overgelaten.Informatie over Botswana

Veiligheid

Botswana zijn in het algemeen vriendelijk en voorkomend. Criminaliteit komt echter in elke stad voor. Neemt u op uw reis door Botswana voorzorgsmaatregelen die u elders ook zou nemen. Waardevolle spullen en geld kunt u beste achterlaten in de kluis van uw accommodatie of zeer onopvallend bij u dragen. Laat waardevolle spullen niet achter in uw auto. Wees extra waakzaam als u bij het vallen van de avond door de stad rijdt. Houd uw deuren op slot. Maakt u zoveel mogelijk gebruik van bewaakte parkeergelegenheden. Het is af te raden om ’s avonds en ’s nachts alleen over straat te lopen. Actuele veiligheidstips en reisadviezen vindt u op www.minbuza.nl.

Klimaat

Botswana kan het hele jaar bezocht worden. Een uitstekende reistijd is van eind april tot medio november. Van juni tot augustus (winter) is het ’s nachts zeer koud. Van december tot februari/maart (zomer) is het regenseizoen (buien in de namiddag – ‘green season’). De zomerregen zorgt voor spectaculaire vogelobservaties in Botswana. De Okavango Delta heeft het hoogste waterpeil van juni tot augustus. De dagtemperaturen variëren ´s winters tussen 24 en 27 graden overdag tot 6 graden ’s nachts. Safari’s vinden over het algemeen plaats in de vroege ochtend en in de late namiddag. Van september tot december is het heet en droog. Deze periode is bijzonder geschikt om het wild aan de drinkplaatsen te observeren.

Openingstijden

Op weekdagen zijn de meeste banken geopend van 09.00 uur tot 13.00 uur en van 15.00 uur tot 16.00 uur; en op zaterdag van 09.00 uur tot 13.00 uur.
De postkantoren zijn op weekdagen open van 08.15 uur tot 12.45 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur; en op zaterdag van 08.30 uur tot 11.30 uur.
De meeste winkels zijn op weekdagen open van 08.30 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 13.00 uur. Veel winkels sluiten tussen 13.00 uur en 15.00 uur voor een lunchpauze.

Telefoon en internet

Er zijn moderne en efficiënte telefoonverbindingen in praktisch alle delen van het land. Direct telefoneren zowel binnen Botswana als ook naar het buitenland is bijna overal mogelijk. Om vanuit Botswana naar het buitenland te bellen moet eerst 00 worden getoetst, gevolgd door de code van het land dat u wilt bellen. Voor Nederland is dat 31 en voor België 32. Daarna toetst u het netnummer zonder de eerste 0 en dan het abonneenummer. OM vanuit Nederland naar Botswana te bellen toets u 00 267, gevolgd door het volledige lokale telefoonnummer. Netnummers zijn er niet in Botswana.

Een mobiel telefoonnetwerk bereikt alle belangrijke steden in het land. U heeft geen bereik in afgelegen gebieden, zoals natuurparken en wildreservaten. In grotere steden zijn internetcafé’s aanwezig. In sommige accommodaties kunt u gebruik maken van internet.

Elektriciteit

De voltage is 220/240 volt. Er worden stekkers gebruikt met 3 polen.

Eten en drinken

Maaltijden kunnen zonder problemen genuttigd worden. In Botswana wordt veelal vlees geserveerd. Enkele traditionele gerechten zijn sadza, maïspap waar groenten en vlees in verwerkt zijn en vetkoek, een soort oliebol.

Het water in de steden is drinkbaar. Op safari dient u mineraalwater of voorgekookt water te drinken. Frisdranken en mineraalwater zijn volop te verkrijgen. Botswana heeft ook een lokale biersoort bojalwa.

Malaria & aanbevolen vaccinaties

Alleen in de grote steden kunt u rekenen op een degelijke medische voorziening. Een reisapotheek met insectenspray, verband en pijnstillers dient u bij zich te hebben. Er is een zeer goede ‘flying doctor’ service. Er zijn geen verplichte inentingen, maar een inenting tegen DTP en Hepatitis A wordt aanbevolen. Malariapreparaten worden aanbevolen in het bijzonder van november tot april/mei. Raadpleeg uw huisarts of andere gespecialiseerde instanties.

Indien u geneesmiddelen gebruikt, adviseren wij u voldoende voorraad in uw handbagage mee te nemen. Een Engelstalig recept kan ter plekke van pas komen.

Botswana behoort tot de Afrikaanse landen die het ergst getroffen zijn door HIV/AIDS. De toenemende alcoholconsumptie wordt als een van de oorzaken gezien voor de vele besmettingen. Er wordt gesteld dat onder invloed van alcohol zijn, ervoor zorgt dat een persoon zijn vermogen verliest om zelfcontrole te behouden en de juiste keuzes te maken, en het vooral de kansen op veilige seks verlaagt. Alcohol wordt ook gezien als een van de grootste boosdoeners voor het niet innemen van voorgeschreven medicijnen bij besmette mensen. Vandaar dat de regering een avondklok heeft ingesteld voor bars, nachtclubs en winkels die alcohol verkopen.

Aanbevolen kleding

Het hele jaar door kan overdag luchtige katoenen kleding gedragen worden. Voor de avond wordt warme kleding aanbevolen, zeker in de winter (warme trui, fleecejack o.i.d.). Voor de safaris raden wij kleding aan in gedekte kleuren (b.v. kaki, groen, bruin), dus geen felle kleuren. Het is verboden om legerkleding te dragen. Tijdens safari’s kunt u het beste stevige wandelschoenen dragen. Wij raden ook aan om voldoende bescherming tegen de zon mee te nemen, zoals een hoed, zonnebril met UV filter en zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

Fotograferen

Vooral in de zuidelijke landen geldt dat u het beste ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat kunt fotograferen. Fotografeer nooit mensen zonder hun toestemming te vragen. Houdt er rekening mee dat batterijen en geheugenkaarten voor uw camera terplaatse in Botswana maar beperkt beschikbaar zijn.

Taal

De officiële taal in Botswana is Engels. Andere voertalen zijn Setswana en Tswana.

Tijdsverschil

In de winter (Europese zomer) bedraagt het tijdverschil 1 uur en in de zomer is er geen tijdverschil.

Bagage op binnenlandse vluchten

Bij alle vliegsafari’s en vluchten met propellervliegtuigjes is maximaal 20 kg (inclusief handbagage en fototas) per persoon toegestaan. Uitsluitend lichte reistassen worden in deze kleine vliegtuigjes toegelaten (geen grote harde koffers).

Wilt u op vakantie naar Botswana of wilt u meer informatie over Botswana reizen? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

4x4 safari door Kalahari
Vanaf € 3.428

per persoon

Selfdrive Kalahari & Makgadikgadi

10-daagse autorondreis met een 4x4 door Kalahari & Makgadikgadi. De ideale reis voor de liefhebber van de 4x4 en prachtige landschappen.

Lees meerOfferte aanvragen

Off-road jeep safari
Vanaf € 838

per persoon

Off-road safari: Botswana avontuur

Deze off-road safari is een buitengewone ervaring voor de individuele reiziger. Tijdens deze 10-daagse reis staat het unieke wildparadijs van Botswana...

Lees meerOfferte aanvragen

Zwembad met prachtig uitzicht
Vanaf € 4.851

per persoon

Fly me around Botswana

Een 8-daagse fly-in safari door de Okavango Delta, Savuti en Maun. Terwijl je verblijft in de exclusieve kampen van &Beyond.

Lees meerOfferte aanvragen

Wildlife
Vanaf € 4.214

per persoon

Off-road safari: voor de echte liefhebbers

Voor de ervaren 4x4 bestuurder is deze 19-daagse reis ideaal en een echte uitdaging!

Lees meerOfferte aanvragen

Olifant
Vanaf € 3.599

per persoon

Chobe N.P. en de Okavango Delta Intensief

De grandioze landschappen van Botswana staan centraal in deze 8-daagse fly-in safari. Tijdens deze reis worden de afstanden tussen de lodges afgelegd...

Lees meerOfferte aanvragen

Leeuwin
Vanaf € 5.202

per persoon

Kalahari & Okavango Delta

Deze reis gaat van de droge Kalahari woestijn naar de waterrijke Okavango Delta in 9 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Leeuwenwelpjes
Vanaf € 2.142

per persoon

Big Game Safari met Kwando Safaris

5-daagse fly-in safari met Kwando Safaris, die staat voor uitstekende service, exclusief gelegen comfortabele en ruime accommodaties.

Lees meerOfferte aanvragen

Olifant
Vanaf € 4.552

per persoon

Land van de grijze reuzen met Sanctuary Safaris

Deze 7-daagse reis brengt een bezoek aan Chobe National Park wat bekend staat als een olifantenparadijs. Tijdens deze rondreis verblijft u in de...

Lees meerOfferte aanvragen

Chobe National Park
Vanaf € 4.110

per persoon

Okavango Delta, Savuti & Chobe National Park

De 9-daagse safari gaat langs verschillende nationale parken en wildreservaten in Botswana. Tijdens de rondreis verblijft u in exclusieve...

Lees meerOfferte aanvragen

Victoria Falls
Vanaf € 1.790

per persoon

Wildside Botswana

Deze 14-daagse kampeersafari gaat langs de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. De safari laat u van dichtbij kennismaken met de...

Lees meerOfferte aanvragen

Kudde olifanten
Vanaf € 2.220

per persoon

Elephant Trail

Tijdens deze rondreis gaat u van Kasane naar Victoria in 15 dagen. Onderweg kan er genoten worden van afwisselende landschappen, rivierdalen en...

Lees meerOfferte aanvragen

Kwando Camp
Vanaf € 3.170

per persoon

Fascinerend Botswana

Deze veelzijdige 12-daagse rondreis laat u kennis maken met de wildernis van Afrika terwijl u kan genieten van comfort in de accommodaties.

Lees meerOfferte aanvragen

Zwembad naast de rivier
Vanaf € 5.578

per persoon

5 rivieren safari

Deze 11-daagse rondreis neemt u mee langs hoogtepunten van Botswana zoals Okavango Delta, het Kwando gebied en het vierlandenpunt.

Lees meerOfferte aanvragen

Mohlabetsi Safari Lodge
Vanaf € 808

per persoon

Sefapane´s Safaripakket

Deze 7-daagse safarireis heeft vele activiteiten bij zich inbegrepen zoals verschillende wandelsafari's en safari's in een open terreinwagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Rivier cruise
Vanaf € 1.202

per persoon

Riviercruise op de Okavango

4-daagse riviercruise met de huisboot Kabbo. De Kabbo is uitgerust met acht dubbele hutten beschikkend over een douche, wastafel en toilet op het...

Lees meerOfferte aanvragen

Zonsondergang op de rivier
Vanaf € 796

per persoon

Riviercruise op de Chobe en de Zambezi

3-daagse cruise op de Chobe- en Zambezirivier naar Kasane. Spot tijdens het ontbijt al talrijke dieren aan de oever.

Lees meerOfferte aanvragen

Cheetah
Vanaf € 10.380

per persoon

Het beste wat Botswana te bieden heeft!

Deze 13-daagse fly-in safari met private, zeer exclusieve camps en lodges zorgt ervoor dat u tijdens het verblijf in de watten wordt gelegd.

Lees meerOfferte aanvragen

Xakanaxa Camp

Xakanaxa Camp & Deception Valley

5-daagse vliegsafari in de Okavango Delta en Kalahari. Belangrijke tip: alle vliegsafari’s naar Botswana dienen tijdig te worden geboekt. De kampen...

Lees meerOfferte aanvragen

Xakanaxa Camp & Kwara Camp

Xakanaxa Camp & Kwara Camp

5-daagse vliefsafari naar safarikampen in de Okavango Delta. Belangrijke tip: alle vliegsafari’s naar Botswana dienen tijdig worden geboekt. De kampen...

Lees meerOfferte aanvragen

African bush camps Avontuur in ongerept Afrika

African Bush Camps Avontuur

Deze reis brengt u door verschillende nationale parken in Botswana en Zimbabwe. Tijdens safari’s met een ervaren gids van African Bush Camps beleeft u...

Lees meerOfferte aanvragen

Hoogtepunten Noord-Botswana

Hoogtepunten van Noord-Botswana

Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Wie de Afrikaanse natuur en de adembenemende dierenwereld...

Lees meerOfferte aanvragen

Botswana Baobabs

Botswana Boababs

Maak op deze safari in kleine groep kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft u de...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.