×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Maun

Maun - de toerismehoofdstad van Botswana - is met 30.000 inwoners slechts de derde stad van Botswana. Het is echter de stad waar de meeste reizigers in Botswana hun reis aanvangen of beëindigen, omdat het aan de rand van de Okavango Delta ligt.

Maun bestaat uit een mengeling van moderne gebouwen - waaronder een ziekenhuis, enkele winkelcentra en hotels - en inheemse hutten. Aan de noordzijde van het plaatsje ligt de kleine maar drukke luchthaven, waarvandaan tal van vliegtuigjes gasten naar de lodges in de Okavango Delta brengen. Er is een klein museum ingericht dat aandacht besteed aan de cultuur en geschiedenis van de streek. Ondanks de "boomtown" atmosfeer heeft het plaatsje ook nog wat van zijn landelijke uitstraling behouden. De lokale stammenbevolking brengt nog altijd hun vee naar Maun om het te verkopen en met enig geluk zijn er antilopen te zien.

De naam Maun is afgeleid van het San-woord "maung", dat "de plaats van kort riet" betekent. Sinds de stichting van Maun in 1915 als hoofdstad van de Batawana-stam, heeft het een reputatie als "Wild West"-stad gehad. Met de aanleg van de verharde weg naar Francistown midden jaren ’90 is het toerisme hier in een stroomversnelling geraakt. Oorspronkelijk waren er alleen enkele lodges op Chief’s Island in de Okavango Delta, maar de laatste 15 jaar zijn een groot aantal lodges bijgebouwd. Er is een verharde weg die Maun verbindt met Nata, Francistown en Gaborone. Er is een goede gravelweg naar Ghanzi. De zandweg binnendoor langs Savute naar Kasane is alleen in het droge seizoen per 4wd terreinauto toegankelijk.

Het is niet moeilijk om in Maun de weg te vinden. De masten van het vliegveld zijn vaak een goed oriëntatiepunt. De luchthaven ligt namelijk in het centrum van het stadje. De economische activiteit van het stadje is vooral in de straten rondom het vliegveld gecentreerd en bestaan uit kleine winkelcentra met ondermeer souvenirwinkeltjes, restaurants en kantoren van de safaribedrijven.De lodges en campings in Maun liggen voornamelijk buiten het stadje aan de rivier richting Moremi of ten zuiden van de stad. De rivier die langs Maun stroomt is de Thamalekane rivier, afkomstig vanuit de Okavango Delta en het opvangbekken van het overtollige water in de Delta. De laatste jaren is het water vaak niet veel verder gegaan dan rond Maun, maar na de regens in het seizoen 2008/2009 kon het water zich weer ver van Maun verwijderen, zelfs tot aan de Boteti Rivier in Makgadikgadi National Park.

Locale vluchten

De meeste vluchten vanaf Maun worden uitgevoerd door lichtgewicht vliegtuigjes, die bezoekers naar de safarilodges in de Okavango Delta brengen. Al deze luchtvaartmaatschappijen hebben kantoren op de 1e verdieping van de vliegveld-terminal of aan de overkant van het straatje voor het gebouw, naast de souvenirwinkel. Buiten het terrein van de luchthaven ligt een winkelcentrum waar ondermeer enkele winkeltjes en een restaurant zijn gevestigd. Hier kunt u rustig naartoe lopen in geval uw vlucht vertraging heeft. Het komt regelmatig voor dat de vluchten niet op tijd vertrekken. Dat geldt zowel voor de lijndienstvluchten als chartervluchten.

Houdt u er rekening mee dat uw bagage niet meer dan 15 tot 20 kilo mag wegen als u per cessna vliegt en normaliter alleen in zachte tassen verpakt mag worden. De vliegtuigjes hebben geen ruimte voor bijv. (grote) samsonite-koffers. Als u meer bagage meeneemt dan door uw chartermaatschappij wordt toegestaan, kan dit worden nagebracht tegen meerkosten.

Selfdrive naar de parken

Naar het Moremi Game Reserve, het nationale deel van de Okavango Delta, loopt een goede weg die inmiddels zelfs voor een groot deel is verhard. Binnen Moremi heeft u echter beslist een 4x4 voertuig nodig.

Voor de reizigers die per 4WD voertuig door de parken van Botswana reizen, is Maun ook een bijna onvermijdelijke stop. Allereerst is in Maun een kantoor van het Widllife Office gevestigd waar u uw entreegelden kunt betalen alvorens naar een nationaal park als Moremi, Makgadikgadi of Kalahari af te reizen. Bij de parken zelf is het niet meer mogelijk om te betalen. De afstand naar de South Gate van het Moremi Game Reserve bedraagt 92 km.

Daarnaast heeft Maun alle voorraden die nodig zijn voor een verblijf in de bush. Van tenten tot jerrycans, zaklampen, muskietennetten en campingtafels. Kalahari Kanvas tegenover het vliegveld verkoopt alle soorten campingequipment. Natuurlijk is een aantal grote supermarkten vertegenwoordigd evenals benzinestations. Zorg ervoor dat u alle voorraden hier aanschaft, want in de parken zelf is - behalve af en toe water - helemaal niets verkrijgbaar.

Geldautomaten

De geldautomaten in Maun accepteren Visa kaarten, maar geen Mastercard.

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

4x4 safari door Kalahari
Vanaf € 3.428

per persoon

Selfdrive Kalahari & Makgadikgadi

10-daagse autorondreis met een 4x4 door Kalahari & Makgadikgadi. De ideale reis voor de liefhebber van de 4x4 en prachtige landschappen.

Lees meerOfferte aanvragen

Off-road jeep safari
Vanaf € 838

per persoon

Off-road safari: Botswana avontuur

Deze off-road safari is een buitengewone ervaring voor de individuele reiziger. Tijdens deze 10-daagse reis staat het unieke wildparadijs van Botswana...

Lees meerOfferte aanvragen

Zwembad met prachtig uitzicht
Vanaf € 4.851

per persoon

Fly me around Botswana

Een 8-daagse fly-in safari door de Okavango Delta, Savuti en Maun. Terwijl je verblijft in de exclusieve kampen van &Beyond.

Lees meerOfferte aanvragen

Wildlife
Vanaf € 4.214

per persoon

Off-road safari: voor de echte liefhebbers

Voor de ervaren 4x4 bestuurder is deze 19-daagse reis ideaal en een echte uitdaging!

Lees meerOfferte aanvragen

Olifant
Vanaf € 3.599

per persoon

Chobe N.P. en de Okavango Delta Intensief

De grandioze landschappen van Botswana staan centraal in deze 8-daagse fly-in safari. Tijdens deze reis worden de afstanden tussen de lodges afgelegd...

Lees meerOfferte aanvragen

Leeuwin
Vanaf € 5.202

per persoon

Kalahari & Okavango Delta

Deze reis gaat van de droge Kalahari woestijn naar de waterrijke Okavango Delta in 9 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Leeuwenwelpjes
Vanaf € 2.142

per persoon

Big Game Safari met Kwando Safaris

5-daagse fly-in safari met Kwando Safaris, die staat voor uitstekende service, exclusief gelegen comfortabele en ruime accommodaties.

Lees meerOfferte aanvragen

Olifant
Vanaf € 4.552

per persoon

Land van de grijze reuzen met Sanctuary Safaris

Deze 7-daagse reis brengt een bezoek aan Chobe National Park wat bekend staat als een olifantenparadijs. Tijdens deze rondreis verblijft u in de...

Lees meerOfferte aanvragen

Chobe National Park
Vanaf € 4.110

per persoon

Okavango Delta, Savuti & Chobe National Park

De 9-daagse safari gaat langs verschillende nationale parken en wildreservaten in Botswana. Tijdens de rondreis verblijft u in exclusieve...

Lees meerOfferte aanvragen

Victoria Falls
Vanaf € 1.790

per persoon

Wildside Botswana

Deze 14-daagse kampeersafari gaat langs de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. De safari laat u van dichtbij kennismaken met de...

Lees meerOfferte aanvragen

Kudde olifanten
Vanaf € 2.220

per persoon

Elephant Trail

Tijdens deze rondreis gaat u van Kasane naar Victoria in 15 dagen. Onderweg kan er genoten worden van afwisselende landschappen, rivierdalen en...

Lees meerOfferte aanvragen

Kwando Camp
Vanaf € 3.170

per persoon

Fascinerend Botswana

Deze veelzijdige 12-daagse rondreis laat u kennis maken met de wildernis van Afrika terwijl u kan genieten van comfort in de accommodaties.

Lees meerOfferte aanvragen

Zwembad naast de rivier
Vanaf € 5.578

per persoon

5 rivieren safari

Deze 11-daagse rondreis neemt u mee langs hoogtepunten van Botswana zoals Okavango Delta, het Kwando gebied en het vierlandenpunt.

Lees meerOfferte aanvragen

Mohlabetsi Safari Lodge
Vanaf € 808

per persoon

Sefapane´s Safaripakket

Deze 7-daagse safarireis heeft vele activiteiten bij zich inbegrepen zoals verschillende wandelsafari's en safari's in een open terreinwagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Rivier cruise
Vanaf € 1.202

per persoon

Riviercruise op de Okavango

4-daagse riviercruise met de huisboot Kabbo. De Kabbo is uitgerust met acht dubbele hutten beschikkend over een douche, wastafel en toilet op het...

Lees meerOfferte aanvragen

Zonsondergang op de rivier
Vanaf € 796

per persoon

Riviercruise op de Chobe en de Zambezi

3-daagse cruise op de Chobe- en Zambezirivier naar Kasane. Spot tijdens het ontbijt al talrijke dieren aan de oever.

Lees meerOfferte aanvragen

Cheetah
Vanaf € 10.380

per persoon

Het beste wat Botswana te bieden heeft!

Deze 13-daagse fly-in safari met private, zeer exclusieve camps en lodges zorgt ervoor dat u tijdens het verblijf in de watten wordt gelegd.

Lees meerOfferte aanvragen

Xakanaxa Camp

Xakanaxa Camp & Deception Valley

5-daagse vliegsafari in de Okavango Delta en Kalahari. Belangrijke tip: alle vliegsafari’s naar Botswana dienen tijdig te worden geboekt. De kampen...

Lees meerOfferte aanvragen

Xakanaxa Camp & Kwara Camp

Xakanaxa Camp & Kwara Camp

5-daagse vliefsafari naar safarikampen in de Okavango Delta. Belangrijke tip: alle vliegsafari’s naar Botswana dienen tijdig worden geboekt. De kampen...

Lees meerOfferte aanvragen

African bush camps Avontuur in ongerept Afrika

African Bush Camps Avontuur

Deze reis brengt u door verschillende nationale parken in Botswana en Zimbabwe. Tijdens safari’s met een ervaren gids van African Bush Camps beleeft u...

Lees meerOfferte aanvragen

Hoogtepunten Noord-Botswana

Hoogtepunten van Noord-Botswana

Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Wie de Afrikaanse natuur en de adembenemende dierenwereld...

Lees meerOfferte aanvragen

Botswana Baobabs

Botswana Boababs

Maak op deze safari in kleine groep kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft u de...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.