Okavango Panhandle

Okavango Panhandle2017-07-10T20:30:18+01:00

Het uiterste noordelijk deel van de Okavango Delta, waar de Okavango rivier de Delta instroomt, wordt de ‘Okavanga Panhandle’ genoemd. Het is een vallei van ongeveer 15km breed en 100km lang die zich uitstrekt tot aan de Popa Falls aan de grens met Namibië (Caprivi strook). Het water heeft zich door de vrij vlakke vallei verspreidt, waardoor bij de oevers tal van eilandjes, lagunes en rietvelden zijn ontstaan.

Langs de oevers liggen tal van dorpjes die leven van landbouw en visserij. De beboste rivieroevers grenzen meteen aan de droge bossen van de Kalahari. Dit deel van de Okavango Delta heeft permanente waterwegen waardoor hier uitstekend mokoro- en boottochten gemaakt kunnen worden. Het gebied is vanwege de vele wat diepere waterwegen minder bevolkt met wilde dieren, maar nijlpaarden, krokodillen, antilopen en vogels komen er veel voor. Ook is het gebied erg in trek bij sportvissers.

Sinds de aanleg van de verharde weg langs de Okavango Delta (van Maun naar Shakawe), zijn er langs de oevers van de Okavango rivier een aantal lodges gebouwd die makkelijk bereikbaar zijn. Deze lodges zijn veel betaalbaarder dan die in het Moremi Game Reserve of de Inner Delta. De Okavango Panhandle kan gemakkelijk worden bereikt over land vanaf Maun (bijv. naar Sepupa 300km / 4 uur rijden). Er liggen 4 wat grotere dorpen in het gebied: Gumare, Etsha 6, Sepupa en Shakawe. Veel inwoners van deze dorpen zijn voormalige vluchtelingen uit Angola en Namibië, die zich ingeburgerd zijn geraakt en het gebied prefereren boven hun geboortestreek.

De volgende hotels / safari-lodges liggen in dit gebied:

Wat klanten zeggen (t103)

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie