Chief’s Island and Mombo Area

///Chief’s Island and Mombo Area
Chief’s Island and Mombo Area2017-07-10T15:20:43+01:00

Chief’s Island is de grootste landmassa in de Okavango Delta. Het gebied staat bekend om haar vele wild vanwege het vele water. Vandaar dat op en om Chief’s Island tal van Safari Lodges zijn gebouwd. Chief’s Island is onderdeel van het Moremi Game Reserve.

De Mombo Area is het deel van de Okavango Delta rondom Mombo Island, dat net ten maanoorden van Chief’s Island ligt (maar net buiten het Moremi Game Reserve). Het is opgetrokken in de schaduw van grote bomen en kijkt uit over een prachtig moeras en over het mooiste safari-uitzicht van Botswana. Er is een enorme concentratie aan wilde dieren – vooral het gadeslaan van de talrijke leeuwen is uniek.

De weelderige vegetatie van Mombo Island, middenin de Okavango Delta, levert voeding aan een keur aan herbivoren: olifanten, zebra’s, antilopes, buffels, giraffen…De aanwezigheid van deze grote planteneters werken weer als een magneet op roofdieren. Leeuwen en luipaarden, maar ook cheeta’s, wilde honden en hyena’s worden in dit gebied veel gezien. En dat maakt dat Mombo Camp wereldwijd een favoriete stek is geworden voor natuurfilmers, fotografen, safariliefhebbers en de rijken der aarde. Om in het hoogseizoen (van juni t/m oktober) terecht te kunnen, moet u het verblijf tegenwoordig meer dan een jaar van tevoren vastleggen.

De volgende hotels / safari-lodges liggen in dit gebied:

Wat klanten zeggen (t103)

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie