Moremi Game Reserve

Moremi Game Reserve2017-07-10T16:34:20+01:00

Moremi Game Reserve ligt in het noordoostelijke deel van de Okavango Delta en omvat ondermeer Chief’s Island. Moremi is een van de mooiste en meest wildrijke gebieden van Afrika. Het landschap is zeer gevarieerd, waardoor er een enorme verscheidenheid aan wild en vogels voorkomt. Het westelijke deel is veel waterrijker dan het droge oostelijke deel. In het Moremi Game Reserve staan de ondiepe kreken in de zomer (dec-mrt) bijna helemaal droog. In deze periode staat er meestal alleen water in de permanente waterwegen rond het Moremi Game Reserve.

Het reservaat heeft een dichte begroeiing van acacia’s. Het wild in Moremi Game Reserve is zeer gevarieerd en talrijk. In dit ca. 4900 km² grote gebied – variërend van savannelandschap en moerassige gebieden tot dichte wouden – komen vele antilopensoorten, giraffen, buffels, zebra’s en olifanten voor, maar ook leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Moremi Game Reserve is bij uitstek een reservaat om roofdieren te zien, zoals de grote katten, hyena’s, de bedreigde wild dogs en vele roofvogels. Moremi omvat voor een groot gedeelte bos dieren soms lastig te zien zijn. Er lopen in Moremi enorme aantallen olifanten rond, die in het droge seizoen het water opzoeken. De Kwai Rivier in het noordoosten en Chief’s Island zijn dan ook de beste gebieden om wild waar te nemen.

Xakanaxa Lediba
Xakanaxa Lagoon is één van de beste en mooiste gebieden in Afrika om watervogels te zien. In de visrijke lagune leeft veel vis. Er is een enorme varieteit aan vogels, zoals de reigers, marabu, saddle-bill ooievaars, egrets, ibis). Aan de oevers van de Xakanaxa lagune leven ook veel wilde dieren. De lagune heeft het gehele jaar door genoeg water om er mokoro- en boottochten te kunnen maken. De 4wd track vanaf South Gate naar Xakanaxa (75km / 3 uur) is één van de mooiste track in het Moremi Game Reserve.

Beste tijd voor een bezoek aan de Okavango Delta is tussen juli en september, als het weer droog is en het water in het zuidelijk deel van de Okavango Delta hoog staat. Tussen mei en augustus is het de beste tijd voor de vogelaars. Accommodatie in Moremi bestaat voornamelijk uit luxe kleinschalige tented camps. Vanuit de meeste kampen gaat u per open 4wd terreinwagen op safari, soms ook ’s avonds in het donker om nachtdieren te zien. Daarnaast is het mogelijk om wandelsafari’s te maken. Afhankelijk van de waterstand zijn er hier en daar ook mogelijkheden voor safari’s per boot of mokoro. Tijdens alle safari’s wordt u begeleid door ervaren lokale gidsen.

Wat klanten zeggen (t103)

De meeste bezoekers aan het Moremi Game Reserve nemen een vliegtuigje in Maun en worden zo naar het hart van de Okavango Delta gebracht. Vandaaruit worden tochten te voet of over het water georganiseerd.

Naast de luxe tented camps zijn er met name in het oostelijk deel van het Moremi Game Reserve een aantal campings, waar u met een 4×4 camper kunt overnachten. Reservering van deze campings is gedurende het hele jaar noodzakelijk. De Wegen in het Moremi GR zijn alleen in het droge seizoen (jun-okt) toegankelijk, maar zelfs dan vereisen de tracks enige 4wd rijervaring. Er is geen tankstation in het Moremi Game ReserveMaun ligt op 100km van de South (Maqwee) Gate.

De volgende hotels / safari-lodges liggen in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie