Xakanaxa Camp (FC)

Xakanaxa Camp (FC)2017-07-10T20:23:11+01:00

Het Xakanaxa Camp ligt middenin het 4.900 km² grote Moremi wildreservaat, een juweel van Afrika. Deze Afrika belevenis pur sang, zult u bijna nergens anders meer kunnen beleven. Het camp, één van de oudste camps in de Okavango Delta, werd regelmatig – en met oog voor detail – gerenoveerd. Hierdoor wordt het camp tegenwoordig gerekend tot de meest comfortabele camps in de delta. Ook heeft de vorige eigenaar ervoor gezorgd dat het oorspronkelijke karakter bewaard is gebleven.

Het tijdschrift ´Getaway´ rangschikt Xakanaxa Camp terecht in zijn ´top tien´. De gemoedelijke sfeer en de uitstekende service staan garant voor een unieke belevenis. Een service die alleen geboden kan worden in een goed georganiseerd bedrijf.

Ligging
Het Xakanaxa-Camp ligt ca. 50 km ten westen van de Khwai Gate in de noordelijke sector van het Moremi GR. Het is een van de weinige camps in de delta waar u het hele jaar door boottochten, safari’s en mokorotochten kunt maken in een schitterend wildgebied. Via een chartervlucht bereikt u het camp vanuit Maun in ca. 25 min. en vanuit Kasane in ca. 70 min. Wie zelf rijdt, dient gebruik te maken van een daartoe uitgeruste 4×4, en rijdt vanuit Maun in ca. 140 km over een onverharde landweg naar het camp (ca. 5 u. rijden).

Camp
Het hoofdgebouw met rieten dak is gelegen op een verhoogd plateau en biedt uitzicht op de Xakanaxa lagune. Er is een grote eettafel, bar en een overdekte zitplaats met banken en stoelen. Een plunge pool en een sala liggen hier vlakbij. Een houten trap leidt naar het kampvuur. Daarnaast is er bij de receptie een souvenirwinkel.

Accommodatie
12 grote luxury tenten gesitueerd op houten plateaus met een eigen terras, badkamer met wastafel, douche en wc. De insectenvrije tenten zijn comfortabel ingericht met grote bedden, nachtkastjes, een commode, kluisje, kaptafel met spiegel en opbergruimte. Een contactdoos voor een haardroger en het opladen van batterijen is voorhanden. Het kamp is rolstoelvriendelijk.

Inclusief
Volpension, lokale drankjes, alle safari-activiteiten, wasservice (geen ondergoed) en parkentreegelden.

Exclusief
Persoonlijke uitgaven, overige drankjes en fooien.

Kinderen
Van alle leeftijden zijn op aanvraag welkom. Kinderen van 0-11 jaar die bij hun ouders op de kamer slapen, komen in aanmerking voor korting.

Opmerking
Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie op aanvraag beschikbaar.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in deze regio aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie