Savuti Game Reserve

Savuti Game Reserve2017-07-10T15:10:56+01:00

In het zuidwesten van Chobe NP – ingeklemd tusen de Linyanti moerassen en Okavango Delta – ligt het droge en rotsachtige Savuti, met name interessant tijdens en net na de regentijd. Dit wat drogere gebied doet denken aan de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti in oostelijk Afrika. De temperaturen kunnen hoog oplopen.

Savuti beslaat bijna 5.000 km² en omvat het Savuti moeras en het Savuti kanaal, de Mababe Depression en de Magwikhwe Sand Ridge. Het gebied tussen de Chobe rivier en de Okavango Delta is een tektonisch instabiel gebied, waar de aardkorst na aardbevingen regelmatig iets wordt opgetild of juist wegzakt. Men vermoed dat deze tektonische instabiliteit ervoor zorgt dat water soms door de Savuti en Selinda kanalen kan stromen van de Okavango Delta naar de Linyanti moerassen en omgekeerd.

De leeuwen, hyena’s en zebramigratie zijn synoniem aan Savuti, maar het gebied kent ook een grote verscheidenheid aan andere roofdieren en wildsoorten. De pannen en drinkpoelen worden daarnaast door grote kuddes olifanten en antilopen bezocht in het droge seizoen. Groepen leeuwen rivaliseren hier met groepen hyena’s.

De leeuwen van Savuti staan ook bekend om hun jacht op olifanten. Een fascinerende strijd tussen twee Koninklijke soorten van het dierenrijk. Savuti is niet voor niets één van de beste safaribestemmingen in zuidelijk Afrika.

De volgende hotels / safari-lodges liggen in dit gebied:

Wat klanten zeggen (t103)

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie