Ghanzi2017-07-10T13:44:19+01:00

Ghanzi – de hoofstad van de bosjesmannen (San) – is de grootste plaats in het Botswaanse deel van de Kalahari . De plaats ligt op de rand van een kalkplateau – het dankt z’n bestaansrecht aan enkele waterbronnen. Het plaatsje is langgerekt en het leven concentreert zich rond de hoofdweg. Er zijn een aantal tankstations, winkels en hotels in het plaatsje.

19km ten noorden van Ghanzi – op weg naar Maun – ligt D’kar. Bij dit kleine dorpje hebben de bosjesmannen een kunstgallerie, cultural centre en museum gesticht die u kunt bezoeken. Het is dé plek om kennis te maken met de cultuur van deze moeilijk toegankelijke bevolkingsgroep en gebruiksvoorwerpen en kunst van de bosjesmannen te zien. Op de Dqae Qare Game Farm – iets buiten D’kar – kunt u deelnemen aan een jacht volgens de traditionele methode van de bosjesmannen. U kunt tevens overnachten op de Game farm in traditionele hutten van de bosjesmannen.

De volgende hotels / safari-lodges liggen in dit gebied:

Wat klanten zeggen (t103)

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie