Kgalagadi Transfrontier Park

////Kgalagadi Transfrontier Park
Kgalagadi Transfrontier Park2017-07-19T21:16:46+01:00

Het Kgalagadi Transfrontier Park is het grootste nationale park van Zuid-Afrika en het eerste grensoverschrijdende natuurpark van Afrika. Het ligt in het zuidelijk deel van de Kalahari woestijn –  op de grens van Zuid-Afrika, Namibië en Botswana. De voormalige naam van het park was het Gemsbok National Park. Het park heeft een oppervlak van 38.000 km² (twee keer zo groot als het Kruger NP).

Omdat er nauwelijks hekken in en om het park staan, kunnen de dieren vrij bewegen wanneer ze op zoek zijn naar water en voedsel. Het park staat bekend om z’n prachtige rode landschap van Kalahari zand – met zandduinen en kameeldoorns. De twee rivieren door het park – de Nossob en de Auob –  staan meestal droog. Niettemin vindt u hier toch de meeste vegetatie van het park. Langs de rivierbeddingen lopen de twee hoofdroutes.

Ofschoon het zuidelijk deel van het park het droogst is, leven hier opvallend veel dieren. De meeste dieren in het park hebben zich op wonderbaarlijke wijze aangepast aan het droge woestijnklimaat van de Kalahari. U vindt hier minder elandachtige dieren dan in de meer savanne-achtige park, maar wel veel vleeseters. Zo leven er ondermeer de zwartmanige Kalihari-leeuw, de cheeta, de bruine hyena, de wilde kat, springbokken, gnoes, hartebeesten en honingdassen. Het park is ook een habitat voor allerlei soorten roofvogels, zoals de vechtarend, berghaan, Afrikaanse steppenarend en de zingende havik.

U vindt restcamps bij Twee Rivieren, Mata Mata en Nossob (water, stroom, winkel en benzine/diesel aanwezig). Ook net buiten het park liggen enkele campsites en accommodaties. Er liggen zes luxe “wilderness camps” in het park, bij Bitterpan, Gharagab, Grootkolk, Kieliekrankie, Urikaruus en bij Mata Mata. Het restcamp bij de zuidelijke ingang – bij Twee Rivieren – heeft een restaurant, café, zwembad en informatiecentrum.

Malaria komt sporadisch voor in het park, het beste kunt u voorzorgsmaatregelen treffen tegen Malaria. De beste tijd voor een bezoek aan het park is tussen april en september, wanneer het het minst heet is. In de winter kan nachtvorst optreden. ’s Zomers kunnen de temperaturen oplopen tot ver boven de 40ºC.

Het Kgalagadi Transfrontier Park ligt in het noordwesten van Northern Cape. U kunt er met de auto via de R360 komen. Tot aan Andriesvale is de weg verhard (195km ten noorden van Upington), daarna volgt een 58km lange onverharde weg naar de ingang van het park bij Twee Rivieren. We raden u aan met een 4WD te rijden, aangezien de wegen in het park soms in slechte conditie verkeren. Ook dient u genoeg water en benzine mee te nemen, er zijn onderweg geen tankstations. De 115km lange onverharde weg tussen Twee Rivieren en Mata Mata neemt ongeveer 2½ uur en de weg naar Nossob 3½ uur. U kunt zonder paspoort te tonen het Botswana deel van het park bezoeken. U kunt ondertussen ook de grens oversteken naar Namibië bij Mata Mata (sinds 2008).

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in het Kgalagadi Transfrontier Park aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan