Kuraman2017-07-19T21:19:14+01:00

Kuruman is een Oase in de Kalahari woestijn. Het heeft een permanente natuurlijke waterbron – die de ‘The Eye’ wordt genoemd – levert zo’n 18 tot 20 miljoen liter drinkwater per dag. Het plaatsje ligt aan de hoofdweg N14 (Upington – Johannesburg), net voor de grens met de North West provincie. Het plaatsje is een ideale stop onderweg in dit afgelegen dorre gebied, om te overnachten of om uw voorraden aan te vullen.

Kuruman heeft een uitstekend informatiecentrum (naast de ’The Eye’) voor kaarten en uitleg over de Kalahari en Northern Cape. Ook is er het Raptor Rehabilitation Centre, waar u informatie kunt krijgen over de grote roofvogels die leven in het gebied.

Moffat Mission
De Moffat Mission werd in 1816 gesticht door de London Missionary Society. De missiepost werd genoemd naar het echtpaar Robert en Mary Moffat, die hier van 1817 tot 1870 werkten. De Missie werd een belangrijke uitvalsbasis voor pioniers die zich in de Kalahari gingen vestigen. De dochter van de Moffat’s trouwde de beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone in het stenen missiekerkje. Het fraaie kerkje heeft 800 zitplaatsen, en er worden nog steeds kerkdiensten met gospelsongs gehouden.

Kuruman ligt 260km ten oosten van Upington en 536km ten westen van Johannesburg.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Kuraman aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan