Augrabies Falls National Park

////Augrabies Falls National Park
Augrabies Falls National Park2017-07-19T21:13:03+01:00

In het Augrabies Falls National Park stroomt de Oranje rivier door een granieten ravijn, waarbij het water met oorverdovend geraas 56 meter naar beneden valt. De lokale Khoi-stam noemt de plek ‘Aukoerebis’ – ‘Place of Great Noise’. Vooral aan het einde van de zomer heeft de rivier veel water en doet de waterval dan zijn naam eer aan. De Augrabies waterval ligt in de grootste granietkloof ter Wereld, die zich meer dan 500 miljoen jaar geleden heeft gevormd. De kloof is zo’n 240 meter diep en ruim 18km lang. Aan de noordzijde ligt een nog hogere waterval – The Bridal Veil Falls, maar deze 75 meter hoge waterval heeft veel minder water dan de Augrabies Falls.

Het Augrabies Falls National Park biedt meer dan alleen de indrukwekkende waterval en ravijn. In het park valt weinig neerslag – gemiddeld 107 mm per jaar. Ook de temperatuur in het park kan extreem hoog en laag zijn. De natuur heeft zich op verassende wijze aan dit extreme klimaat aangepast. Zo vindt u er de lange Kokerboom, die met z’n lange wortels het weinige water opzuigt en dit voor lange tijd verzamelt in zijn stam.

In het park leven 47 zoogdiersoorten, waaronder de bleek gekleurde giraffe en de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn. U kunt in het Augrabies Falls National Park tal van wandeltochten maken. Ook zijn er mogelijkheden om te kanoën en raften. Bij de ingang van het park ligt een eenvoudige lodge met restaurant, zwembad, winkel en een kampeerplaats.

Het Augrabies Falls National Park ligt 120km westelijk van Upington, net ten westen van het plaatsje Kakamas. Vanaf de afslag van de hoofdweg N14 bij Kakamas is het park bereikbaar via de R359, die geheel verhard is tot aan het park.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in het Augrabies Falls National Park aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan