×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Restcamp Augrabies Nationalpark

Restcamp Augrabies Nationalpark | Augrabies Falls National Park

Augrabies Falls National Park

In het Augrabies Falls National Park stroomt de Oranje rivier door een granieten ravijn, waarbij het water met oorverdovend geraas 56 meter naar beneden valt. De lokale Khoi-stam noemt de plek ‘Aukoerebis’ - ‘Place of Great Noise’. Vooral aan het einde van de zomer heeft de rivier veel water en doet de waterval dan zijn naam eer aan. De Augrabies waterval ligt in de grootste granietkloof ter Wereld, die zich meer dan 500 miljoen jaar geleden heeft gevormd. De kloof is zo’n 240 meter diep en ruim 18km lang. Aan de noordzijde ligt een nog hogere waterval – The Bridal Veil Falls, maar deze 75 meter hoge waterval heeft veel minder water dan de Augrabies Falls.

Het Augrabies Falls National Park biedt meer dan alleen de indrukwekkende waterval en ravijn. In het park valt weinig neerslag – gemiddeld 107 mm per jaar. Ook de temperatuur in het park kan extreem hoog en laag zijn. De natuur heeft zich op verassende wijze aan dit extreme klimaat aangepast. Zo vindt u er de lange Kokerboom, die met z’n lange wortels het weinige water opzuigt en dit voor lange tijd verzamelt in zijn stam.

In het park leven 47 zoogdiersoorten, waaronder de bleek gekleurde giraffe en de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn. U kunt in het Augrabies Falls National Park tal van wandeltochten maken. Ook zijn er mogelijkheden om te kanoën en raften. Bij de ingang van het park ligt een eenvoudige lodge met restaurant, zwembad, winkel en een kampeerplaats.

Het Augrabies Falls National Park ligt 120km westelijk van Upington, net ten westen van het plaatsje Kakamas. Vanaf de afslag van de hoofdweg N14 bij Kakamas is het park bereikbaar via de R359, die geheel verhard is tot aan het park.