Upington2017-07-19T21:22:50+01:00

Upington is een modern stad aan de oevers van de Oranje rivier (Gariep). Het is de grootste stad in dit deel van de Northern Cape en is de toegangspoort tot de Kalahari. De stad wordt omgeven door een dorre boomloze vlakte met her en der een struik. Aan de oevers van de Oranje rivier wordt katoen, fruit en wijn verbouwd. Upington biedt een ruime keuze aan winkels, ideaal om uw voorraden aan te vullen en uw voertuig te prepareren voor de lange trips door het meest afgelegen deel van Zuid-Afrika.

In 1879 werd op deze plek aan de Oranje rivier een politiepost ingericht, om dit ‘Wild West’ gebied te gaan controleren. De Kalahari was destijds een wetteloos gebied met veel veedieven en andere gespuis, dat hier een veilig toevluchtsoort vond en vrijelijk zijn gang kon gaan. De stad werd vernoemd naar Thomas Upington – de premier van de Kaapkolonie destijds – die hier in 1884 een bezoek bracht. De politie patrouilleerden in het gebied op kamelen in plaats van paarden.

In de stad vindt u het Kalahari-Oranje museum, waar u kunt leren over het ontstaan en de ontwikkeling van de stad en de leefomstandigheden van de eerste pioniers. Upington heeft een ruime sortering aan cafés en restaurants.

Net buiten de stad midden in de rivier ligt een eiland – Die Eiland – waar u kunt zwemmen, zonnen en relaxen. Aan rivieroevers om de stad heen  liggen een aantal wijnkelders, die u kunt bezoeken voor proeverijen en rondleidingen (OranjeRivier Wine Cellers).

Upington ligt 796km van Johannesburg (via hoofdweg N14) en 894km van Kaapstad.

Spitskop Nature Reserve
In het Spitskop Nature Reserve kunt u een paar zeldzame diersoorten zien, zoals de zwarte springbok en de zwarte zebra. In het natuurreservaat leven ondermeer ook kamelen, die door Duitse kolonisten 100 jaar geleden hier zijn achtergelaten. Het landschap in het natuurreservaat is typisch voor deze streek – rode aarde met schaarse bush vegetatie. De hoogste heuvel van het gebied – de Spitskop – heeft een uitkijkpunt om wild te observeren. Het Spitskop Nature Reserve ligt langs de verharde R360 – 13km noordelijk van Upington. In het reservaat kunt u alleen over onverharde wegen rijden.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Upington aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan