Witsand Nature Reserve

Witsand Nature Reserve2017-07-19T21:24:38+01:00

Grofweg halverwege Uppington en Kuruman – in het dorre rode en overwegend vlakke landschap – komt u een merkwaardige witte heuvel tegen. Het is een 100 meter hoge duin die plotseling uit het landschap oprijst. Het witte zand heeft een wat grovere korrelstructuur en mengt zich niet met het omliggende rode Kalahari zand. Daardoor blijft de duin prachtig wit en wordt hij door de wind opgeblazen tot een 9km lange en 2km brede duinenrij.

Wanneer het zand enigszins in beweging komt, vooral wanneer het lang droog is geweest, geeft dit een brullend geluid. Dit fenomeen wordt de ‘Roaring Sands’ genoemd. Ook bij het wandelen over de duin maakt het zand een geluid. De duin verplaatst zich elk jaar enkele tientallen meters.

In het natuurreservaat is een eevoudige lodge en kan gekampeerd worden. Er is een zwembad en er zijn surfboards te huur om te ‘sandboarden’. Het Witsand Nature Reserve ligt tussen de N14 (Olifantshoek) en de N10 (Groblershoop), 200km oostelijk van Uppington en 200km zuidwestelijk van Kuraman. Het natuurreservaat is alleen met een 4wd-voertuig bereikbaar.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Witsand Nature Reserve aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan