Kalahari2017-07-19T21:11:19+01:00

De Kalahari spreekt tot de verbeelding, een mythische plek waar de tijd lijkt stil te staan. Zelfs het meest gewone, als regen, schaduw en duisternis, schijnt hier anders te zijn dan elders. Het kan er zinderen van de hitte en het lijkt soms alsof je de laatste persoon op aarde bent in een lege, verlaten woestijn. Planten en dieren hebben zich hier aangepast aan het droge klimaat. Hetzelfde geldt voor de mensen die hier wonen – de San oftewel Bosjesmannen. Veel bezoekers van Zuid-Afrika slaan de Kalahari over, maar deze woestijn is absoluut een bezoek waard!

De Kalahari maakt deel uit van een uitgestrekte steppe, die zich van de Oranje River uitstrekt tot in Namibië en Botswana. Er leven talloze, bijzondere dieren, zoals blaffende gekko’s, lepelhonden en pofadders. Het landschap is er over het algemeen droog, behalve in de Groene Kalahari – het gebied langs de rivierbeddingen.

Bekendste natuurparken in de Zuid-Afrikaanse Kalahari zijn het Kgalagadi Transfrontier Park en het Augrabies Falls NP. Maar ook Witsand NR en Tswalu Kalahari Desert Reserve zijn bijzondere parken die een bezoek waard zijn.

De Kalahari ligt in het noorden van de Northern Cape. De stad Upington – gelegen aan de Oranje rivier – is de toegangspoort tot de Kalahari. Het  ligt op het kruispunt van de hoofdwegen N10 en N14. Maar ook het plaatsje Kuruman – aan de grens met de North West provincie – is een markante plek. De hoofdwegen in het gebied zijn verhard, maar de wegen naar en met name in de parken zijn meestal onverhard, waardoor u het best uit bent met een 4wd-voertuig.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in de Kalahari regio aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan