Northern Cape

Northern Cape2017-07-19T21:09:19+01:00

Northern Cape is de grootste en dunst bevolkte provincie van Zuid-Afrika. De provincie grenst aan Namibië en Botswana en beslaat bijna een derde van het oppervlak van Zuid-Afrika. Hier vindt u uitgestrekte vlaktes waar u kilometers lang kunt rijden zonder ook maar sterveling tegen te komen. Zoals in de ‘Wild West’ doemt er plotseling na een uur rijden weer een dorpje op ‘in the middle of nowhere’. Een dorpje is misschien wel te veel gezegd, alleen een paar huizen, een roadhouse met benzinepomp en een windmolen.

Dit is geen gebied om te haasten. Geniet van de leegte, van de geluiden die wij niet kennen, van de ondergaande zon aan de eindeloze horizon. ’s Avonds verschijnen de sterren – wel een miljoen of meer. Het kampvuur brand – de hyena huilt. Wat wilt u nog meer ?

Aan de noordzijde van de Northern Cape doorkruist de Orange River het droge gebied en zorgt voor weelderige groene velden en wijngaarden aan haar oevers. Er zijn natuurparken in het gebied met verassend veel wild en een ruige natuur, zoals het Kgallagadi Transfrontier Park (het voormalige Kalahari Gemsbok NP) en het Richtersveld NP. Maar ook parken ter bescherming van de fragiele natuur, zoals het Witsand NR en het Augrabies NP – met z’n prachtige watervallen. In het Namaqualand NP gaat het om de wilde bloemen, die in de lente lijken te verschijnen uit het niets.

U ziet oeroude rotstekeningen van de San, oftewel de Bosjesmannen. In groten en kloven hebben ze hun kunstwerken achtergelaten. Hoe dit oervolk kan overleven in deze dorre woestenij is op zich al een kunst.

En over kunst gesproken – bij Kimberley draait het niet alleen om diamanten, want die vinden ze hier uiteraard bij de vleet. De mijnwerkersstad heeft een kunstmuseum met een kunstcollectie die tot de beste behoort van het land.

Klimaat
Northern Cape heeft een extreem klimaat, ‘s zomer met temperaturen van ruim boven de 40°C terwijl u ’s winters met nachtvorst moet rekenen. In het grootste deel regent het sporadisch – hooguit wat nevel, wat al voldoende is voor de planten om er te overleven. In het westen – in Namaqualand, wat dichter bij zee – regent het licht aan het einde van de winter en in het vroege voorjaar. Het koelt de omgeving en verandert de heuvels in een golvende zee van bloemen.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in de Northern Cape aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan