Upper Karoo

Upper Karoo2017-07-19T21:37:32+01:00

De Upper Karoo is het zuidelijkste deel van de provincie, onderdeel van de Groot Karoo. De halfwoestijn grenst aan de zuidzijde aan de Western en Eastern Cape provincies. Waar hij aan de westzijde precies overgaat in Namaqualand is onduidelijk – maar wat doet het er toe. Het zelfde geldt voor de noordgrens. Ten noorden van de Karoo ligt de Kalahari, waar de woestijn alleen maar droger wordt.

De Upper Karoo wordt doorklieft door de machtige Oranje rivier (door de Khoisan de Gariep genoemd) – die vanuit Lesotho dwars door Zuid-Afrika en langs de Namibische grens – naar de Atlantische oceaan stroomt. Het is de breedste en langste rivier van Zuid-Afrika, het neemt bijna een derde van de waterafvoer van het land voor z’n rekening. Langs de rivier liggen tal van irrigatieprojecten. De rivier vormde lange tijd de scheidslijn tussen de Kaapkolonie en de Boerenrepubliek.

De Upper Karoo is het minst spectaculaire maar meest bezochte gebied van de Northern Cape. Er liggen weinig dorpjes in het gebied, en deze hebben ook lang niet de historie zoals die in het meer zuidelijke deel van de Karoo. Maar de hoofdweg (N1) tussen Kaapstad en Johannesburg snijdt dwars door het gebied. Het plaatsje Colesberg ligt grofweg halverwege en is een favoriete overnachtingplek op deze route. Een andere bekende overnachtingplaats is De Aar, een vaste stop voor de Blue Train op de route Kaapstad – Johannesburg.

In het uiterste noordoosten van de Upper Karoo ligt de diamantenstad Kimberley. De stad wordt economisch gezien gedomineerd door het diamantmijnconcern De Beers en ‘The Big Hole’. Uiteraard is er een uitstekend mijnmuseum en u kunt ook een bezoek brengen aan de mijn. Maar deze regionale metropool biedt meer: een rockart museum, een kunstmuseum en battlefields die stammen van de Boerenoorlog (1899-1902). Kimberley ligt aan de N12 – de alternatieve route van Kaapstad naar Johannesburg.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in de Upper Karoo aanbieden:

[put_wpgm id=54]

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan