Namaqualand

Namaqualand2017-07-19T21:26:00+01:00

Namaqualand is de droge noordwesthoek van de Northern Cape. Het gebied strekt zich uit langs de Atlantische westkust, van de Olifants Rivier (ten noorden van de Cederbergen in de Western Cape) tot aan de Oranje Rivier (bij de grens met Namibië). Aan de oostzijde gaat het gebied over in de Groot Karoo (Hantam Karoo).

Namaqualand is een dor heuvelachtig gebied, dat in het voorjaar – door de lichte regens en dauw – verandert in een zee van wilde bloemen. Het is een dunbevolkt gebied met weinig wegen of dorpen. Vooral buiten het bloemenseizoen kunt u door dit gebied voor uren rijden, zonder een sterveling tegen te komen.

De precieze periode van het bloemenseizoen varieert met de regens, maar ligt tussen begin augustus en eind oktober. Ook varieert de hoeveelheid bloemen van plaats tot plaats per jaar. Er zijn meer dan 4000 wilde plantensoorten geteld. Langs de hoofdweg N7 van Garies naar Springbok is doorgaans een goede plek om een bloemenzee te zien. Andere populaire plekken zijn het Namaqualand NP (75 km ten westen van Springbok) en Goegap NR (15km ten oosten van Springbok).

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Namaqualand aanbieden:

[put_wpgm id=54]

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan