Springbok2017-07-19T21:36:29+01:00

Springbok – de hoofdstad van Namaqualand – ligt in een smalle vallei, te midden van de Klein Koperberge en ingeklemd tussen koppies (ronde heuvels) die bezaait zijn met gele rotsblokken. Springbok is een modern provinciestadje, dat een ideale uitvalsbasis vormt om het omliggende gebied te verkennen.

De stad werd in het midden van de 19e eeuw gesticht als mijnwerkersstad voor de nabijgelegen kopermijn. Later werd er ook diamant gevonden in de omgeving. In de jaren ’20 had Springbok een grote Joodse gemeenschap, waarvan de meeste ondertussen zijn vertrokken, maar de synagoge kan nog steeds worden bezocht (is nu een museum).

Geogap Nature Reserve
In het Geogap Nature Reserve groeien zo’n 580 plantensoorten, die zich hebben aangepast aan deze dorre omgeving. Vooral de honderden soorten vetplanten zijn bijzonder. In de lente veranderd het park doorgaans in één grote bloemenzee. Het park ligt 15km ten oosten van Springbok.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Springbok aanbieden:

[put_wpgm id=54]

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan