Alexander Bay

Alexander Bay2017-07-19T21:27:40+01:00

Alexander Bay – gelegen in het uiterste noordwesten van Northern Cape – was tot voor kort verboden gebied voor toeristen. In de omgeving liggen grote diamantmijnen van het mijnbouwbedrijf Alexkor. Sinds enkele jaren geeft de mijn rondleidingen aan toeristen.

Alexander Bay ligt aan de monding van de machtige Oranje rivier. Het is een diepzee haven, waar koper en diamanten worden geëxporteerd. De monding van de Oranje rivier is een belangrijk vogelbroedgebied.

De grens naar Namibië – naar Oranjemund – is gesloten (doorgang alleen met een vergunning). De onverharde weg langs de rivier naar het oosten biedt mooie uitzichten en loopt door tot aan het Richtersveld National Park. Er is geen benzinepomp langs deze weg of in het park.

Alexander Bay is bereikbaar over een verharde weg via Port Nolloth, een oude koperhaven die ondertussen dichtgeslibd is. De weg naar de kust door de rode zandheuvels van de Kalahari woestijn met de plotseling opdoemende blauwe oceaan is adembenemend mooi. In de haven van Port Nolloth ziet u nog enkele vissersboten die voor de kust naar kreeft en diamanten vissen. De weg naar Alexander Bay langs de kust is enkele jaren terug opengesteld voor het publiek, maar stoppen onderweg is illegaal.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Alexander Bay aanbieden:

[put_wpgm id=54]

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan