Richtersveld National Park

Richtersveld National Park2017-07-19T21:34:00+01:00

Het Zuid-Afrikaanse deel van het Richtersveld National Park ligt aan de zuidelijke oever van de Oranje rivier. Het natuurpark loopt door tot in Namibië, tot aan het Fish River Canyon Park en het Gondwana Canyon Nature Park. Het geheel vormt het Ai Ais Richtersveld Transfrontier Park en is één van grootste natuurparken van Afrika.

De diep uitgesleten valleien, bizarre rotsformaties en de fantastische kleurcontrasten maken een bezoek meer dan waard. Het gebied is eigendom van het inheemse Nama-volk, nomaden die in het gebied met hun kuddes rondtrekken. In het park ziet u hun dorpjes met geweven hutten.

Het ruige gebied lijkt op het eerste gezicht op een onherbergzame woestenij, maar in het gebied leven heel veel reptielen en vogels. In de lente ziet u er veel wilde bloemen. Zo kunt u in het park langs rotswanden de “halfmens” zien, een plant met een  menselijk gestalte en kleine bloemen die uit slurfachtige armen groeien. Er leven meer dan 150 vogelsoorten in het gebied, waaronder de bonte ijsvogel, spoorvleugelgans, Namakwa-zandhoen en de visarend. Er leven geen grote zoogdieren in het park, wel kunt u bavianen, klipspringers, steenbokken en eventueel de zeldzame bergzebra zien.

Ofschoon er in het park zeer weinig regen valt, kunnen de planten in leven blijven van het dauwvocht en de ochtendmist die hier in alle vroegte vanuit de Atlantische Oceaan het land intrekt. Vanwege de extreem hoge temperaturen in de zomer wordt een bezoek aan het park in dat jaargetijde afgeraden. Beste tijd voor een bezoek is het voorjaar. Het park is alleen toegankelijk met een 4wd-voertuig of te voet (over tal van wandelpaden). Er is een bezoekerscentrum met faciliteiten bij Kuboes (toegangsgate) en Sendlingsdrift (aan de Oranje rivier). Bij deze laatste plek kunnen kanotochten worden gemaakt.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in het Richtersveld National Park aanbieden:

[put_wpgm id=54]

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan