Jacobsdal2017-07-19T16:38:36+01:00

Jacobsdal ligt aan de westzijde van Free State – niet ver van de mijnbouwstad Kimberley. In dit gebied zijn diamantvondsten gedaan, waardoor u er – vooral wat verder oostelijk in het dal – tal van oude mijnwerksplaatsjes vindt. Jacobsdal zelf is een rustig boerendorpje – hier is de eerste wijnkelder buiten de Kaapprovincie gebouwd. Bij de Landzicht Winery worden al jaren topwijnen geproduceerd. Het grensgebied met de Northern Cape speelde in de boerenoorlog rond 1900 een belangrijke rol als strijdtoneel tussen de Engelsen en de boeren. U vindt een aantal slagvelden bij Jacobsdal en in de wat wijdere omgeving bij Magersfontein en Paardeberg.

Meer oostelijk in het Jacobsdal – langs de Riet rivier – ligt het oude mijndorpje Koffiefontein. Aan het einde van de 19e eeuw werd hier diamant gevonden, waarna het inwonertal van het plaatje snel toenam. De diamantmijn is nog steeds in gebruik, maar de geest van welleer is vooral terug te vinden in het openluchtmuseum. Nog wat oostelijker in de vallei ligt het mijnplaatsje Jagersfontein, waar u nog steeds de originele waterpompen op straat kunt zien die gebruikt werden om die grond te doorspoelen op zoek naar diamanten. De fascinerende historie van het plaatsje is vastgelegd in het Open Mine Museum. In  Fauresmith – ook een oud mijnplaatsje – kunt u dwars door de hoofdstraat een oude stroomtrein zien rijden.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Jacobsdal aanbieden:

[put_wpgm id=48]

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan