×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Pemba Island

Pemba is het meest noordelijk gelegen eiland van de Zanzibar Archipel. Pemba ligt circa 80 km uit de noordkust van Zanzibar en bijna even ver van het Tanzaniaanse vasteland. Pemba is bijna 70 kilometer lang, ongeveer 23 kilometer breed en heeft een oppervlakte van ca. 980 km2. Pemba is heuvelachtiger en - vanwege de waterrijkdom - groener dan het hoofdeiland Zanzibar.

Pemba is een gastvrij eiland met een vriendelijke bevolking, dat nog maar weinig wordt bezocht door toeristen. Op een eiland met ongeveer 300.000 inwoners komt u hoogstens een paar dozijn buitenlanders tegen. Echter aan de westkust van Pemba liggen tal van (meestal) onbewoonde ’bounty’-eilandjes, waar uitstekend kan worden gedoken. Het eiland is omgeven door lagunes, mangrovebos en koraalriffen. De ongerepte stranden laten een onuitwisbare indruk achter. Een ieder die op zoek is naar een rustig verblijf met goede snorkel– en duiklocaties kan op Pemba zijn hart ophalen.

Net als Mafia en Zanzibar was ook Pemba een van de handelsplaatsen van de oorspronkelijke "moesson handelsroutes" die gedurende 2000 jaar liepen tussen Safala in Mozambique en de Arabische wereld. Dit bracht grote culturele en religieuze beïnvloeding met zich mee gemengd met de Afrikaanse en Europese accenten, waardoor ook Pemba wordt gekenmerkt door een Afro-Arabische cultuur. Die cultuur is al eeuwenlang dezelfde en ook nu verandert er maar weinig. De vriendelijke bevolking is nog steeds grotendeels afhankelijk van de visvangst en de kleinschalige landbouw.

De Arabieren noemden Pemba ‘het groene eiland’. Met uitzondering van een strook land in het oosten is het heuvelachtige Pemba inderdaad zeer vruchtbaar. Op de kruidnagelplantages en de specerijenvelden van Pemba werd het geld verdiend waarmee het sultanaat van Oman in de 18de eeuw handel dreef vanuit Zanzibar en zijn invloedssfeer in de omgeving versterkte. Ook nu nog worden er op Pemba specerijen als kaneel en cardamom verbouwd, maar ook rijst, bananen, mango’s, kokos, cassave en rode bonen. Er staan naar schatting drie miljoen kruidnagelbomen, en dat ruikt u.

Tegenwoordig vindt u op Pemba een unieke, Afro-Arabische cultuur, wat een bijzondere sfeer geeft aan uw verblijf. Het eiland heeft ook iets magisch, en dat is misschien toe te schrijven aan zijn rijke voodoo-traditie. Eeuwenlang was dit het centrum van tradities van medicijnen en magie. Toen de Britse schrijver Evelyn Waugh het eiland aan het begin van de 20ste eeuw bezocht, schreef hij over de juju tradities van geneeskunde en magie. Zelfs vanuit Haïti kwamen volgens hem medicijnmannen de geheimen van de voodoo doorgronden.

Wat duiken betreft biedt Pemba duiklocaties van wereldformaat. In tegenstelling tot Zanzibar met haar ondiepe koraalriffen biedt Pemba steile wanden, sterke stromingen en de grotere vissen, zoals mantaroggen en rifhaaien. Op de zuidelijkste punt van Pemba kunt u bovendien wrakduiken. U vindt hier één van de beste duiklocaties in Afrika.

Afgezien van de schitterende duiklocaties in het Pemba kanaal aan de westkust, kunt u uitstekend duiken bij het minder bekende Fundu Reef, Kokota Reef, Manta Point, Misali Island en Njao Gap. In het kristalheldere water zijn prachtige vis- en koraalsoorten te zien. In het Pemba Kanaal kan bovendien prima worden gevist op verschillende marlijnsoorten, op zwaardvis en op tonijn.

Maar ook op het land heeft Pemba veel te bieden, zoals de ruïnes van een vijftiende-eeuws paleis en een elfde-eeuwse Swahili nederzetting. Uiteraard zijn er ook excursies mogelijk naar diverse specerijenplantages.

Het rustige afgelegen Pemba is een huwelijksreis bestemming bij uitstek, met z’n onbewoonde eilandjes aan de ongerepte kust, kokospalmen op de stranden en geweldige duikmogelijkheden.

Landschap

Pemba Island heeft, in tegenstelling tot Zanzibar, een ondergrond van rots. Hierdoor is Pemba veel dichter bebost en heuvelachtiger met toppen tot honderd meter hoogte. Een groot deel van de kust wordt omringd door mangrovemoerassen en daar omheen liggen weer prachtige koraalriffen. Pemba kent maar weinig zandstranden. Langs de kust van Pemba liggen ontelbare kleine en onbewoonde eilandjes. Bijzonder zijn de vele vennetjes waar veel waterplanten groeien.

Klimaat

Pemba Island heeft een tropisch klimaat, waarbij de hitte getemperd wordt door een bijna voortdurende zeebries. De jaarlijkse maximumtemperatuur is 34°C; de jaarlijkse minimumtemperatuur is 17°C. Op Pemba is het over het algemeen iets koeler en er valt wat meer regen dan op Zanzibar. De meeste regen valt tussen december en mei; in totaal valt er jaarlijks gemiddeld 1800 mm. In het westen vallen het hele jaar door korte felle buien.

Economie en Toerisme

De bevolking van Pemba leeft vrijwel geheel van de opbrengsten uit landbouw en visserij. Er wordt onder andere cassave, rijst, uien en tomaten verbouwd. Daarnaast zijn er op het eiland rubberplantages en bananenplantages. Maar de belangrijkste bron van inkomen is de export van kruidnagelen. Pemba is de grootste exporteur ter wereld, tachtig procent van de kruidnagels van Tanzania wordt op Pemba verbouwd.

De belangrijkste haven van Pemba is Mkoani. De meeste veerboten vanuit Zanzibar komen hier aan. Mensen die van het vasteland van Tanzania de boot hebben genomen, komen aan in de haven van Wete, 30 km ten noorden van de hoofdstad Chake Chake.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Serengeti safari | rondreizen tanzania
Vanaf € 2.395

per persoon

Kennismaking met Tanzania

Van Arusha naar Zanzibar tijdens deze 5-daagse safari. Een reis die een intense ervaring biedt en langs de hoogtepunten van Noord-Tanzania gaat.

Lees meerOfferte aanvragen

Olivers Camp Asilia | rondreizen tanzania
Vanaf € 3.821

per persoon

Tanzania Intens

Wordt meegenomen op een spannende rondreis met een Engelssprekende gids tijdens deze 10-daagse rondreis.

Lees meerOfferte aanvragen

Leeuwen op de uitkijk | rondreizen tanzania
Vanaf € 1.894

per persoon

Puur Tanzania

Ontdek de nationale parken in het noorden van Tanzania tijdens een 7-daagse kampeersafari.

Lees meerOfferte aanvragen

Ngorongo National Park
Vanaf € 3.039

per persoon

Het mooiste van Tanzania

8-daagse privérondreis door de mooiste natuurreservaten van Tanzania.

Lees meerOfferte aanvragen

Luipaard
Vanaf € 3.310

per persoon

Safari in style

10-daagse rondreis met hoogtepunten als de Ngorongoro krater, Serengeti en de parken van Lake Mayara en Tarangire.

Lees meerOfferte aanvragen

Neushoorn
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Wanneer je de hoogtepunten van Oost-Afrika wilt beleven is deze reis van 13 dagen aanbevolen. Zo kom je langs veelzijdige landschappen en...

Lees meerOfferte aanvragen

Baobabbomen
Prijs op aanvraag

per persoon

Fly in Serengeti + Ngorongoro Krater

Ontdek het hart van de Ngorongoro Conservation Area tijdens deze reis van 5 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Krokodillen, Selous National Park
Vanaf € 1.295

per persoon

Fly-In Selous G.R.

Tijdens deze 3-daagse fly-in safari kunt u in het Selous Game Reserve nijlpaarden, krokodillen en vele soorten watervogels treffen.

Lees meerOfferte aanvragen

Gnoes rivier oversteek
Vanaf € 4.178

per persoon

In het spoor van het wild

Dit is een 7-daagse exclusieve fly-in safari waarbij u Afrika op zijn best ontdekt. Tijdens deze rondreis verblijft u in luxueuze Asillia kampen.

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe | rondreizen Tanzania
Vanaf € 2.509

per persoon

Best of Tanzania

Deze 8-daagse safari laat u kennismaken met de dierenwereld en veelzijdige landschappen van Tanzania. U bezoekt tijdens deze reis ook het Lake Manyara...

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Game Reserve
Vanaf € 2.583

per persoon

Masai avontuur en fascinerende dierenwereld

Onvergetelijke safari's en uniekie natuurmonumenten is waar Tanzania voor staat. Dit beleeft u allemaal in deze 8-daagse rondreis.

Lees meerOfferte aanvragen

Mount Kilimanjaro
Vanaf € 1.924

per persoon

Kilimanjaro Trekking 8 dagen

Wanneer het beklimmen van de Kilimanjaro op uw lijstje staat is deze 8-daagse rondreis voor u! Tijdens deze rondreis overnacht u in tenten en beklimt...

Lees meerOfferte aanvragen

Serengati Rafiki Explorer Club | familiereizen tanzania
Vanaf € 7.889

per persoon

Familiereis Tanzania

Deze 6- of 11-daagse privérondreis in Tanzania is zeer geschikt voor het hele gezin. Door het korte programma is het perfect voor kinderen.

Lees meerOfferte aanvragen

Selous Safari

Pure Romantiek in het zuiden van Tanzania

Geniet van een safari en strandvakantie! Enerzijds maakt u safari’s ´off the beaten track´ in het Selous GR en Ruaha NP en anderzijds geniet van...

Lees meerOfferte aanvragen

Ruaha NP

Fly-inn Selous & Ruaha NP

Geniet van een safari en strandvakantie. Enerzijds maakt u safari’s ´off the beaten track´ in het Selous GR en Ruaha NP - de grootste wildgebieden in...

Lees meerOfferte aanvragen

Mbali Mbali Mahale Lodge

Olifanten & Chimpansees aan Lake Tanganyika

Op safari in het nog ongerepte en weinig bezochte Mahale NP. Tijdens deze reis heeft u de unieke gelegenheid om zeldzame chimpansees te spotten....

Lees meerOfferte aanvragen

Zanzibar

Selous Game Reserve

Het grootste wildreservaat van Afrika is met ca. 55.000 km² twee keer zo groot als het Krugerpark in Zuid-Afrika en bijna drie keer zo groot als de...

Lees meerOfferte aanvragen

Ngorongoro Crater

Ontdekkingstocht van noord naar zuid

Op deze reis ontdekt u het hele spectrum aan specialiteiten dat Tanzania te bieden heeft. Uitgestrekte vlaktes, massale kuddes dieren, baobabs,...

Lees meerOfferte aanvragen

Tarangire National Park

Elewana Safari

Beleef de fascinerende dierenwereld en de veelzijdige landschappen van Tanzania. Per klein vliegtuig reist u naar de mooiste en bekendste nationale...

Lees meerOfferte aanvragen

Onder de sterren in het zuiden van Tanzania

Onder de sterren in het zuiden van Tanzania

In tegenstelling tot het goedbezochte noorden is het zogenaamde Southern Cicruit nog vrij onbekend. Weinig reizen doen dit gebied aan. Op unieke wijze...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.