×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Stone Town

Stone Town | Zanzibar

Zanzibar

Zanzibar is het groene specerijeneiland aan de oostkust van Afrika. Over de palmplantages, witte stranden en door smalle steegjes waait een aangename zeewind. Het eiland ademt nog altijd een indrukwekkend verleden uit door z’n architectuur. Dwaal over de markt en langs oude kerken in Stone Town. Ga ook zeker even kijken bij Beit el-Ajaib, oftewel het ’House of Wonders’. Vele bekende ontdekkingsreizigers, waaronder Livingstone, zijn u al voor geweest tijdens hun tocht naar de binnenlanden van Afrika.

Met z’n prachtige koraalformaties en kleurrijke vissen is Zanzibar onder water ook een ontdekkingsreis waard. Probeer ook zeker om het zeldzame ’zanzibar franje-aapje’ te spotten. Zanzibar is bekend om z’n handel in kaneel, peper en nootmuskaat. Voor "die-hard"-fans van de band Queen heeft dit eiland misschien een nog belangrijkere betekenis; zanger Freddy Mercury is in Zanzibar geboren. Dus, ga gerust een pilsje drinken in Zanzibar’s Mercury Bar!

Het groene en tropische eiland Zanzibar is 86 km lang en 39 km breed. Hoewel het klimaat warm en vochtig is, waait er over het algemeen een aangename zeewind. Het eiland kenmerkt zich door zijn witte stranden, helder blauwe zee, zijn vele specerijen als kruidnagel, kaneel, peper en cacao, de plantages met kokospalmen en niet te vergeten de smalle steegjes, de markt en de oude kerken van Stone Town. Liefhebbers van duiken en snorkelen kunnen genieten van vele gekleurde vissen en apart gevormde koralen.

Zanzibar heeft een aantal historische gebouwen en ruïnes die zijn overgebleven uit het turbulente verleden van dit eiland. Zanzibar is dan ook mede rijk geworden door de slaven- en ivoorhandel. De overblijfselen van deze tijd treft men nu nog aan in de stad Zanzibar.

De Zanzibar-archipel (Arabisch: Zinj el-Barr = land van de zwarten) is tegenwoordig een provincie van Tanzania en bestaat uit drie belangrijke eilanden; Unguja (het hoofdeiland van Zanzibar), Pemba Island, Mafia Island, en een groot aantal kleinere eilanden. Unguja ligt zo’n 35 km voor de kust van het Tanzaniaanse vasteland, Pemba Island ligt ca. 40 km ten noordoosten van Unguja. Zanzibar wordt van het vasteland gescheiden door het Zanzibar Kanaal.

Landschap

Zanzibar is over het algemeen vrij vlak, met in het westen en het midden van het eiland wat meer heuvels; het hoogste punt ligt op 120 meter.

Klimaat

Zanzibar heeft een tropisch klimaat met het hele jaar door warm en zonnig weer. De gemiddelde jaartemperatuur schommelt tussen 24 en 28°C.

Op Zanzibar valt jaarlijks gemiddeld ca. 1500 mm regen. In het westen vallen het hele jaar door korte felle buien en april en mei zijn de belangrijkste regenmaanden.

Planten

Zanzibar is volop begroeid met kruiden, waaronder grote kruidnagelbomen, henna en citroengras. Een groot deel van het eiland is bedekt met kruidnagelplantages en verder is het eiland met hoge palmbomen begroeid. De hoeveelheid bos is maar een fractie van wat er vroeger aan oerwoud te vinden was.

Dieren

Er leven geen grote wilde zoogdieren op Zanzibar zoals op het Tanzaniaanse vasteland. De bosachtige gebieden op Zanzibar worden bewoond door apen en kleine antilopen. Civetkatten en mangoesten worden over het hele eiland gevonden. Het aantal soorten vogels is zeer gevarieerd, er zijn ca. 100 verschillende soorten gesignaleerd. Het zeeleven in de koraalriffen is rijk te noemen.

Vissen en andere zeedieren

Zanzibar is omgeven door koraalriffen, waar meer dan 700 soorten koraalvissen leven, waaronder de vlindervis, papegaaivis, chirurgijnvis, rifbaars, keizervis, kogelvis, klipvis, trekkervis, grote tandbaars, knorvis, gele snapper, cobia, fusilier, lipvis. Op open zee - wat verder uit de kust - komen bovendien sardines, Indische makreel, gele tonijn, koningsvis, zeilvis en voor zwarte marlijn voor. Een jaarlijks hoogtepunt zijn de walvishaaien, die rond maart tijdens hun trek het ongeveer 5 km uit de kust liggende Mnemba Atoll aandoen. Verder leven rond Zanzibar tal van zeezoogdieren, zoals de tuimelaar, witte Chinese dolfijn en ook bultrugwalvissen worden heel af en toe gesignaleerd in het Zanzibar-kanaal. De zeldzame Chumbe-kokoskrab is de grootste nog levende landkrab ter wereld. Hij klimt in palmbomen en kan met zijn klauwen een kokosnoot kraken.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Serengeti safari | rondreizen tanzania
Vanaf € 2.395

per persoon

Kennismaking met Tanzania

Van Arusha naar Zanzibar tijdens deze 5-daagse safari. Een reis die een intense ervaring biedt en langs de hoogtepunten van Noord-Tanzania gaat.

Lees meerOfferte aanvragen

Olivers Camp Asilia | rondreizen tanzania
Vanaf € 3.821

per persoon

Tanzania Intens

Wordt meegenomen op een spannende rondreis met een Engelssprekende gids tijdens deze 10-daagse rondreis.

Lees meerOfferte aanvragen

Leeuwen op de uitkijk | rondreizen tanzania
Vanaf € 1.894

per persoon

Puur Tanzania

Ontdek de nationale parken in het noorden van Tanzania tijdens een 7-daagse kampeersafari.

Lees meerOfferte aanvragen

Ngorongo National Park
Vanaf € 3.039

per persoon

Het mooiste van Tanzania

8-daagse privérondreis door de mooiste natuurreservaten van Tanzania.

Lees meerOfferte aanvragen

Luipaard
Vanaf € 3.310

per persoon

Safari in style

10-daagse rondreis met hoogtepunten als de Ngorongoro krater, Serengeti en de parken van Lake Mayara en Tarangire.

Lees meerOfferte aanvragen

Neushoorn
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Wanneer je de hoogtepunten van Oost-Afrika wilt beleven is deze reis van 13 dagen aanbevolen. Zo kom je langs veelzijdige landschappen en...

Lees meerOfferte aanvragen

Baobabbomen
Prijs op aanvraag

per persoon

Fly in Serengeti + Ngorongoro Krater

Ontdek het hart van de Ngorongoro Conservation Area tijdens deze reis van 5 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Krokodillen, Selous National Park
Vanaf € 1.295

per persoon

Fly-In Selous G.R.

Tijdens deze 3-daagse fly-in safari kunt u in het Selous Game Reserve nijlpaarden, krokodillen en vele soorten watervogels treffen.

Lees meerOfferte aanvragen

Gnoes rivier oversteek
Vanaf € 4.178

per persoon

In het spoor van het wild

Dit is een 7-daagse exclusieve fly-in safari waarbij u Afrika op zijn best ontdekt. Tijdens deze rondreis verblijft u in luxueuze Asillia kampen.

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe | rondreizen Tanzania
Vanaf € 2.509

per persoon

Best of Tanzania

Deze 8-daagse safari laat u kennismaken met de dierenwereld en veelzijdige landschappen van Tanzania. U bezoekt tijdens deze reis ook het Lake Manyara...

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Game Reserve
Vanaf € 2.583

per persoon

Masai avontuur en fascinerende dierenwereld

Onvergetelijke safari's en uniekie natuurmonumenten is waar Tanzania voor staat. Dit beleeft u allemaal in deze 8-daagse rondreis.

Lees meerOfferte aanvragen

Mount Kilimanjaro
Vanaf € 1.924

per persoon

Kilimanjaro Trekking 8 dagen

Wanneer het beklimmen van de Kilimanjaro op uw lijstje staat is deze 8-daagse rondreis voor u! Tijdens deze rondreis overnacht u in tenten en beklimt...

Lees meerOfferte aanvragen

Serengati Rafiki Explorer Club | familiereizen tanzania
Vanaf € 7.889

per persoon

Familiereis Tanzania

Deze 6- of 11-daagse privérondreis in Tanzania is zeer geschikt voor het hele gezin. Door het korte programma is het perfect voor kinderen.

Lees meerOfferte aanvragen

Selous Safari

Pure Romantiek in het zuiden van Tanzania

Geniet van een safari en strandvakantie! Enerzijds maakt u safari’s ´off the beaten track´ in het Selous GR en Ruaha NP en anderzijds geniet van...

Lees meerOfferte aanvragen

Ruaha NP

Fly-inn Selous & Ruaha NP

Geniet van een safari en strandvakantie. Enerzijds maakt u safari’s ´off the beaten track´ in het Selous GR en Ruaha NP - de grootste wildgebieden in...

Lees meerOfferte aanvragen

Mbali Mbali Mahale Lodge

Olifanten & Chimpansees aan Lake Tanganyika

Op safari in het nog ongerepte en weinig bezochte Mahale NP. Tijdens deze reis heeft u de unieke gelegenheid om zeldzame chimpansees te spotten....

Lees meerOfferte aanvragen

Zanzibar

Selous Game Reserve

Het grootste wildreservaat van Afrika is met ca. 55.000 km² twee keer zo groot als het Krugerpark in Zuid-Afrika en bijna drie keer zo groot als de...

Lees meerOfferte aanvragen

Ngorongoro Crater

Ontdekkingstocht van noord naar zuid

Op deze reis ontdekt u het hele spectrum aan specialiteiten dat Tanzania te bieden heeft. Uitgestrekte vlaktes, massale kuddes dieren, baobabs,...

Lees meerOfferte aanvragen

Tarangire National Park

Elewana Safari

Beleef de fascinerende dierenwereld en de veelzijdige landschappen van Tanzania. Per klein vliegtuig reist u naar de mooiste en bekendste nationale...

Lees meerOfferte aanvragen

Onder de sterren in het zuiden van Tanzania

Onder de sterren in het zuiden van Tanzania

In tegenstelling tot het goedbezochte noorden is het zogenaamde Southern Cicruit nog vrij onbekend. Weinig reizen doen dit gebied aan. Op unieke wijze...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.