×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Onder de sterren in het zuiden van Tanzania

10 dagen safari van/naar Dar es Selaam

Over de reis

In tegenstelling tot het goedbezochte noorden is het zogenaamde Southern Cicruit nog vrij onbekend. Weinig reizen doen dit gebied aan. Op unieke wijze beleeft u de dierenwereld van Oost-Afrika in uitgestrekte acacia-savannes, aan machtige rivieren met palmbomen op de oevers en in dichtbegroeide bergregenwouden. Wanneer u van de safari terugkeert, nuttigt u het vers klaargemaakte diner bij het kampvuur. Terwijl aan de hemel de sterren oplichten, hoort u de nachtactieve dieren rondom het camp. U kiest of u in camps slaapt of met de tent rondtrekt.

In een oogopslag

  • 10 dagen safari van/naar Dar es Salaam
  • dagelijks vertrek vanaf 2 pers.
  • safarivoertuig met pop-up dak
  • overnachtingen in camps of tenten
Vanaf € 2.688 p.p.

Dag 1: Dar es Salaam.

Transfer naar het centrum van Dar es Salaam. De rest van de dag ter vrije besteding om deze levendige stad aan de Indische Oceaan te verkennen.

Overnachting: Overnachting New Africa Hotel (A) of Holiday Inn (B).

Dag 2: Dar es Salaam - Udzungwa Mountains NP (volpension).

Het groene en waterrijke gebied van Udzungwa Mountains NP omsluit een oppervlakte van ca. 2.000 km² en is heel rijk aan diersoorten. Voertuigen kunnen niet rijden in dit park, dus gaat u in de namiddag te voet op verkenning in dichtbegroeid bergregenwoud, deels op 2.000 m hoogte. U heeft heerlijke uitzichten op uitgestrekte vlaktes en bruisende watervallen en u ziet diersoorten zoals franjeapen, kameleons en heel wat vogels.

Overnachting: Overnachting camping midden in het regenwoud (A) of Vuma Hill Camp (B).

Dag 3 - 5: Udzungwa Mountains NP - Ruaha NP (3x volpension).

In het Ruaha NP vindt u in het oosten grasland met acacia’s en in het westen wouden. In de Great Ruaha River kunt u o.a. nijlpaarden en krokodillen spotten. Het nationaal park staat bekend om zijn grote populatie olifanten omdat de omgeving hier ideaal is voor hen. Op uw safari’s ontmoet u giraffen, leeuwen, hyena’s, verschillende soorten antilopen en vele vogelsoorten.

Overnachting: 3 overnachtingen camping in het park (A) of Ruaha River Lodge (B).

Dag 6: Ruaha NP - Morogoro (volpension).

Door zacht glooiend heuvellandschap rijdt u oostwaarts. Morogoro is een typische Afrikaanse stad met een markt en fraaie tuinen. De stad vormt een mooi beeld met op de achtergrond de Uluguru bergen.

Overnachting: Overnachting Oasis Hotel.

Dag 7 - 9: Morogoro - Selous GR (3x volpension).

Omdat deze omgeving niet interessant is voor landbouw, heeft zich in dit reservaat een heus dierenparadijs kunnen vormen met een ongelofelijk aantal buffels, leeuwen, gnoes, impala’s, nijlpaarden en nog heel wat andere soorten. U verblijft drie dagen aan de oever van de Rufiji rivier, waar u naast palmbomen ook nijlpaarden en krokodillen kunt spotten. Tijdens safaritochten door de bush, savanne en wouden gaat u samen met uw gids op zoek naar de dierlijke bewoners die wat graag de rivier opzoeken. Tijdens een gegidste wandel- of bootsafari (optioneel) observeert u dieren die u vanuit een wagen niet kunt zien. ’s Avonds geniet u van het warmere Zuid-Tanzaniaanse klimaat. U kunt nog lang buiten zitten, de sterren bewonderen en naar de geluiden van de Afrikaanse nacht luisteren. Het is niet moeilijk om u een voorstelling te maken van hoe de eerste ontdekkingsreizigers zich moeten hebben gevoeld.

Overnachting: 3 overnachtingen camping in Selous (A) of Rufiji River Camp (B).

Dag 10: Selous GR - Dar es Salaam (ontbijt/lunch).

Terugrit naar Dar es Salaam.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

BijzonderhedenPrijs p.p.

Mogelijke accommodaties tijdens deze reis

Ruaha River Lodge

Accommodations

Ruaha River Lodge

In de traditionele lodge van de familie Fox zult u vanuit uw veranda talrijke wilde dieren spotten.


Lees meerOfferte aanvragen
Selous Riverside Safari Camp

Accommodations

Selous Riverside Safari Camp

Het Selous Riverside Safari Camp is omgeven door dichte bossen en ligt aan de rand van het Selous Game Reserve. Het camp beschikt over een klein...


Lees meerOfferte aanvragen

Code

135110

Inclusief

vervoer in een 4x4 safari voertuig (gegarandeerde raamplaats, max. 6 pers. per voertuig), Engelstalige gids/chauffeur, entreegelden nationale parken, overnachtingen volgens gekozen categorie, vermelde maaltijden, (STD: tent, veldbed, slaapzak), luchthaventransfers.

Exclusief

alle vluchten, visumkosten, persoonlijke uitgaven, overige maaltijden, drankjes, fooien, optionele excursies, (STD: handdoeken).

Opmerking

Breng een zachte reistas mee. Bij STD optie brengt u ook handdoeken mee. Optie SUP gaat in april en mei niet door.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid