Katavi National Park

Katavi National Park2017-07-19T08:46:31+01:00

Katavi National Park is het meest afgelegen en moeilijkst toegankelijke natuurpark van Tanzania. U rijdt hier niet alleen over onverharde wegen, soms moet u ze zelf creëren. Ondanks het vele wild komen in dit 5.000 km2 grootte park slechts 650 bezoekers per jaar, dus gemiddeld nog geen twee per dag. Maar als u eenmaal in Katavi bent, wordt u wel beloond met uitstekende safarimogelijkheden in één van de meest ongerepte wildernissen van Afrika. U krijgt het gevoel dat u het reservaat helemaal voor uw zelf heeft.

Het Katavi National Park bevindt zich op een hoge, brede vlakte in het zuidwesten van Tanzania tussen de Ugalla Rivier en de zuidoostkust van Lake Tanganyika. Het landschap bestaat uit grote moerassen (‘flood plains’), open grasvlaktes, savannes en meren. Het natuurpark laat Afrika zien, zoals het de laatste duizenden jaren geweest is. Katavi National Park is het op drie na grootste National Park van Tanzania.

De naam Katavi is afgeleid van de legendarische krijgers, de Katabi, waarvan de lokale bevolking gelooft dat hun geest in een tamarinde boom huist. Deze boom wordt dan ook met kransen omhangen om de zegen van de jagers af te smeken. Tijdens uw game drives zult u merken dat de leeuwen, luipaarden en hyena’s in dit park geen gebrek aan voedsel hebben: impala’s, topis, antilopen, hartebeesten zebra’s en enorme kuddes olifanten en buffels grazen in de met kort gras begroeide vlakte. Ook vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen: meer dan 400 vogelsoorten zijn hier te spotten, vergeet uw verrekijker dus niet!

In het zuiden van het park – bij het Lake Chada – vindt u de grootste concentratie nijlpaarden en krokodillen van Tanzania. ‘Hippo pools’ met meer dan 40 dieren zijn dan ook geen uitzondering. Honderden nijlpaarden drijven in de rivieren of grazen in enorme kuddes aan de oevers. Als tegen november het droge seizoen ten einde loopt, is het water grotendeels opgedroogd en kunt u een hele groep nijlpaarden dicht tegen elkaar aan zien liggen in de laatst overgebleven modder. Ook de aantallen krokodillen zijn hier zo groot dat zij zich niet kunnen verschuilen.

In het park stroomt de Katuma River, welke ideaal is om het wildleven te spotten, maar ook vindt u hier Lake Katavi en Lake Chada. In het droge seizoen blijft er alleen nog de Katuma River over als waterbron voor de dieren, waar dan ook veel olifanten zijn te vinden. Ook vindt u tegen die tijd bij de rivier grote groepen leeuwen en bevlekte hyena’s, wanneer de ondiepe modderige rivier wordt bezocht door buffels, giraffen, zebra’s, impala’s etc.

Wat klanten zeggen (t108)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij het Katavi National Park aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan