Drakensbergen (Ukhahlamba NP)

///Drakensbergen (Ukhahlamba NP)
Drakensbergen (Ukhahlamba NP)2017-07-19T18:44:35+01:00

Het Ukhahlamba National Park, het voormalige Royal Natal National Park, is één van de mooiste National Parks van Zuid-Afrika. Indrukwekkende pieken worden afgewisseld met diepe dalen omgeven door ongerepte wildernis. Ondanks het ruige aanzien van het park, kunt u hier vrij gemakkelijk wandelen want, er is een goed padenstelsel aangelegd. Het landschap neemt de meest waanzinnige vormen aan die je ooit gezien hebt. Zo hebben een aantal plekken hebben opvallende bijnamen gekregen, geïnspireerd door hun aparte vorm. Zo heb je er bizarre natuurverschijnselen als de Devil’s Tooth, de Eastern Buttress, the Policeman’s Helmet en de Sentinel.

Het Amphitheatre is een brede halvemaanvormige basalten wand van liefst 6 km breed en 1500 m hoog! Zowel van onder als boven is het aanzicht van de wand spectaculair! En dit wordt zo mogelijk nog indrukwekkender door de Tugela Falls die hier van 900 m naar beneden donderen. Dit zijn de op een na hoogste watervallen van de wereld! Ze stromen in vijf etappen naar beneden waarvan de bovenste in de winter kan bevriezen.

Mont-aux-Sources
Achter dit schouwspel ligt de Mont-aux-Sources, een berg met een hoogte van 3282 m. deze berg dankt zijn naam aan de Tugela, Elands, en Western Khubedu Rivers. De laatste rivier verandert later in de grote Orange River die uitmondt in de Atlantische Oceaan.

De San
In dit park vindt u veel rotstekeningen van de San, de eerste mensen in Zuid-Afrika. Deze tekeningen zijn zo’n
beetje de enige sporen die er over zijn van dit nomadenvolk. Op sommige plekken gaat het om een enkele
schildering, maar op andere plaatsen zijn de wanden bedekt met honderden illustraties. Het zijn illustraties van dieren, mensen, half-mens-half-dier-afbeeldingen en geometrische figuren. De Sigubudu Shelter en in de Cannibal Caves hebben het grootste aantal schilderingen.

Flora en fauna
Dankzij voldoende water, vele verschillende hoogtes, plateaus, kliffen en valleien heeft het Ukhahlamba National Park een gevarieerde flora. Een groot gedeelte is bedekt met grasland, met savannes op de lagergelegen gedeeltes en verscholen bossen in de dalen.

De graslanden veranderen per seizoen van kleur: van goud in de herfst naar smaragdgroen in de zomer. In de lente transformeren de bruine wintergraslanden zich tot een zee van kleur wanneer de verschillende soorten bolbloemen in bloei staan. U ziet hier niet zo heel veel verschillende exotische dieren maar wel een aantal soorten antilopen en vogels. Sportvissers kunnen hun hart ophalen in de stuwmeren waar veel forellen zwemmen. Ook leeft er een grote populatie bavianen die maar blijft groeien omdat te veel bezoekers ze voeren. Dit laatste wordt dan ook sterk afgeraden met de woorden: ‘You feed ‘em, we shoot ‘em!’.

Wandelen
Het Ukhahlamba National Park leent zich uitstekend voor prachtige wandelingen. Er zijn er 30 aangegeven waarvan de meeste in een dag te doen zijn. Ze leiden je langs de mooiste plekken van het park. De bekendste route is de Tugela Gorge wandeling. Deze is 7 km vanaf de start bij Tendele Camp en 7 km terug. U komt onder andere langs het Amphitheatre en de Tugela Falls. Een lange, maar geweldige wandeling is de Amphitheatre-to-Cathedral van 62 km lang. Deze zal u zo’n 4 a 5 dagen kosten. In het National Park kunt u ook bergbeklimmen en paardrijden en er is een variëteit aan accommodaties. Het Ukhahlamba National Park ligt in het noordwesten van KwaZulu-Natal. U bereikt het park via de R74 op ongeveer 30 km ten noordwesten van Bergville en 5 km van de Oliviershoek Pass.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij de Drakensbergen (Ukhahlamba NP) aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan