Isimangaliso Wetlands

Isimangaliso Wetlands2017-07-19T19:14:45+01:00

Isimangaliso Wetlands (Greater St Lucia Wetlands)
Het Greater St Lucia Wetland Park werd in december 1999 als eerste van Zuid-Afrika op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Het is dan ook een verbazingwekkend natuurfenomeen met vijf ecosystemen binnen een relatief klein gebied van 260.000 ha. Hier bevinden zich koraalriffen, strand- en kustbossen, zout- en zoetwatermoerassen, open riviermondingen, weelderige kustvlaktes en drogere bosgebieden.

Landschap
Het Greater St Lucia Wetland Park werd in december 1999 als eerste van Zuid-Afrika op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Het is dan ook een verbazingwekkend natuurfenomeen met vijf ecosystemen binnen een relatief klein gebied van 260.000 ha. Hier bevinden zich koraalriffen, strand- en kustbossen, zout- en zoetwatermoerassen, open riviermondingen, weelderige kustvlaktes en drogere bosgebieden.

Dikke beboste kustduinen, waarvan sommige tot de grootste begroeide duinen ter wereld behoren, scheiden de zee van het land langs de 280 km lange kust. In dit park ga je terug in de tijd in de zandbossen van de fossielrijke, westelijke stranden van Lake St Lucia. Hier laten de sedimentaire rotsen een verbazingwekkend goed bewaarde collectie zeefossielen zien van uitzonderlijke wetenschappelijke en geografische betekenis.
Het Greater St Lucia Wetland Park is een van de weinige, onbedorven natuurgebieden ter wereld en maakt deel uit van een drielanden-ecotoerismeproject: het Lubombo Spatial Development Initiative. Aan dit initiatief doen zowel Zuid-Afrika als Mozambique en Swaziland mee en het is geïnitieerd door Nelson Mandela. De bedoeling is dat de grenspoorten worden neergehaald zodat een enorm ‘Big Five’-natuurbeschermingsgebied delen van alle drie de landen zal beslaan.

Lake St Lucia
Het gigantische Lake St Lucia ligt in het midden en is een van grootste zoetwatermeren van Afrika. Maak je een trip over het meer, zie je duizenden flamingo’s, pelikanen, waadvogels en andere watervogels. Maar hier leven ook zo’n 1500 nijlkrokodillen en 900 nijlpaarden. Het is de grootste concentratie nijlpaarden en krokodillen van Zuid-Afrika. Je zult er gegarandeert een paar zien.

[put_wpgm id=50]

Wat klanten zeggen (t106)

Van juni tot september zwemmen elk jaar de indrukwekkend Zuidkapers langs de kust. Deze worden begeleid door scholen walvishaaien en dolfijnen die op weg zijn naar hun voedselgronden in Antarctica. En bent u op zoek is naar avontuur? Dan kun je genieten van spectaculaire wilde dieren in de wildreservaten rond de meren. Talloze soorten antilopen, giraffes, luitpaarden, buffels, neushoorns en olifanten zijn te spotten vanuit je veilige auto of, met wat meer lef, te voet. Het plaatsje St Lucia is een populaire bestemming en stroomt in vakanties dan ook over van de toeristen. Er is dan ook een variëteit aan accommodaties en andere horeca. Vanuit het grootste resort, St Lucia Estruary worden er diverse tours aangeboden om het park te ontdekken.

Crocodile Centre
Ten noorden van dit dorp bevindt zich het Crocodile Centre, het beste van het land. 32 km ten noorden van St
Lucia ligt Cape Vidal. Dit is een door klippen beschermd strand en heeft tropische wateren en een zoetwatermeer. Hier kun je goed zwemmen, snorkelen en diepzeeduiken. In het Greater St Lucia Wetland Park zijn er verschillende hike-mogelijkheden, vooral in de Eastern Shores (Mfabeni). Je kunt zelf op uit trekken of onder begeleiding van een gids. Let op: het Greater St Lucia Wetland Park is een malariagebied en er zijn veel teken en bloedzuigers. Ook moet u oppassen voor krokodillen en nijlpaarden. Vooral deze laatste kunnen ’s nachts ronddolen en een hoop schade aanrichten. Ook kun je ze overdag zomaar in afgelegen gebieden tegenkomen. Houd dan afstand en trek je zo rustig mogelijk terug. Het Greater St Lucia Wetland Park ligt in het noordoosten van KwaZulu-Natal en is te bereiken via de N2.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij het Isimangaliso Wetlands (St Lucia) aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan