Mahikeng

Mahikeng2017-07-19T21:54:45+01:00

Mahikeng is een levendig, prettig stadje en de provinciale en commerciële hoofdstad van Northwest Province. Het Mahikeng Museum is een van de beste musea van het land. Het stadje heeft een roerige geschiedenis. Het werd gesticht als de administratieve hoofdstad van het British Protectorate of Bechunaland – tegenwoordig Botswana.

Tijdens de Anglo-Boerenoorlog in 1899-1902 was het even wereldberoemd toen de Britten met slechts 217 man standhielden tegen de Boeren die rond het stadje gelegen waren. De Britten stonden lang bekend als helden die zo lang de Boeren van zich af wisten te houden, terwijl de officieren van het Britse leger zich prima vermaakten met luxe diners die ze voorgeschoteld kregen van de Baralong en Mfengu-stammen.

In het Mahikeng Museum kun je een interessante tentoonstelling over deze periode zien.
Lang waren Mafikeng en buurstad Mmabatho 3km van elkaar gescheiden maar nu is de laatste onderdeel van de eerste geworden. In de omgeving van Mahikeng is er veel wildlife te zien, bijvoorbeeld in het Mafikeng Game Reserve. Het stadje wordt vaak aangedaan wanneer men op weg is naar of van Botswana. Mahikeng ligt in het noorden van Northwest Province aan de R49.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Mahikeng aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan