×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Mahikeng

Mahikeng is een levendig, prettig stadje en de provinciale en commerciële hoofdstad van Northwest Province. Het Mahikeng Museum is een van de beste musea van het land. Het stadje heeft een roerige geschiedenis. Het werd gesticht als de administratieve hoofdstad van het British Protectorate of Bechunaland – tegenwoordig Botswana.

Tijdens de Anglo-Boerenoorlog in 1899-1902 was het even wereldberoemd toen de Britten met slechts 217 man standhielden tegen de Boeren die rond het stadje gelegen waren. De Britten stonden lang bekend als helden die zo lang de Boeren van zich af wisten te houden, terwijl de officieren van het Britse leger zich prima vermaakten met luxe diners die ze voorgeschoteld kregen van de Baralong en Mfengu-stammen.

In het Mahikeng Museum kun je een interessante tentoonstelling over deze periode zien.

Lang waren Mafikeng en buurstad Mmabatho 3km van elkaar gescheiden maar nu is de laatste onderdeel van de eerste geworden. In de omgeving van Mahikeng is er veel wildlife te zien, bijvoorbeeld in het Mafikeng Game Reserve. Het stadje wordt vaak aangedaan wanneer men op weg is naar of van Botswana. Mahikeng ligt in het noorden van Northwest Province aan de R49.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid