Sun City

Sun City2017-07-19T21:59:23+01:00

Sun City wordt international gezien al een van de grootste attracties van Zuid-Afrika. In deze glitterende stad kan ‘iedereen’ zich vermaken. Dit entertainmentcomplex van 20 km² staat vol met superluxe, fonkelende hotels, casino’s, een computergestuurde bingohal, restaurants, winkels, theaters en disco’s. In de Superbowl vinden vaak grote evenementen plaats zoals bokswedstrijden, miss verkiezingen en rockconcerten. Het landschap is volledig aangepast naar de behoeftes van de fortuinzoekers die hier komen: er liggen zwembaden, ‘stranden’, golfbanen en is er een jungle van 25 ha nagebouwd.

In de Valley of the Waves groeien 22 soorten vegetatie en vindt er om het uur een soort ‘nep aardbeving’ plaats waardoor de grond heen en weer schudt. Dit moet de bezoeker bewust maken van de locatie van Sun City: het hart van een oude vulkaan waar ooit nomaden een prachtige stad hadden gebouwd, maar die door een aardbeving is verwoest. Er is dus genoeg om te doen, te bekijken en je over te verbazen in Sun City.

Lost City
Toppunt van al de kitsch hier is The Palace of the Lost City: een gigantisch entertainmentcomplex en dé plaats wanneer je op zoek bent naar een luxe, overdadige verwennerij. De vormgeving van het de Lost City moet de oude Afrikaanse cultuur symboliseren, maar eigenlijk heeft het net zoveel overeenkomsten als Disneyland Parijs met Frankrijk.

Lang was gokken verboden in Zuid-Afrika. Maar Sun City, gebouwd in de jaren ’70 door multimiljonair Sol Kerzner, behoorde tot de pseudo-republiek Bophuthatswana. In deze republiek werd de Tswana-stam door de blanke overheid ‘gedumpt’. Het was de enige plek waar gokken legaal was. Lang stond deze plek bekend om de excessen van blanke Zuid-Afrikanen.

Tegenwoordig is Sun City toegankelijk voor zowel iedereen en komen er zowel blanken, zwarten en Aziaten op af op zoek naar geluk. Sun City ligt in het noorden van North-West Province en ligt aan de R565. Het is vanuit Johannesburg ongeveer twee uur rijden via de N4 Rustenburg en Boshoek.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Sun City aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan