Matjiesfontein

Matjiesfontein2017-07-19T22:13:52+01:00

Matjiesfontein is één van de meest curieuze plaatsen in de Karoo. Het ‘gehucht’ bestaat eigenlijk niet veel meer dan een 100 jaar oud hotel en een treinstation (aan de doorgaande lijn KaapstadJohannesburg). Het hotel is aan het eind van de 19e eeuw gebouwd door Jimmy Logan, een schotse immigrant die op z’n 36ste jaar parlementslid was èn eigenaar van alle stationsrestauraties tussen Kaapstad en Bulowayo (in het toenmalige Rhodesië, nu Zimbabwe). Hij had z’n thuisbasis in Matjiesfontein, waar rijke mensen in die tijd kwamen kuren – vanwege de heerlijk droge lucht en het baden in een natuurlijke bron. Het hotel heeft gasten ontvangen, als Cecil Rhodes, Churchill en de Sultan van Zanzibar.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Matjiesfontein aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan