Mufindi Highlands

Mufindi Highlands2017-07-19T09:45:49+01:00

De Mufindi Highlands flankeren de ‘Great Rift Valley’, die zich door Afrika uitstrekt van Turkije tot Mozambique. Het is een bijzonder afwisselend gebied met theeplantages, donkere, ondoordringbare regenwouden en ruig bushland, afgewisseld met meren, rivieren en beekjes. Het golvend landschap eindigt abrupt bij de Great Rift Valley.

Vanwege de ligging op een hoogte van ongeveer 2000 meter hebben de Mufindi Highlands een koel klimaat, dat vaak niet verwacht wordt in Afrika. Door dit koele klimaat en de koude rivieren is dit de enige plaats in Tanzania waar de regenboogforellen zich op een natuurlijke wijze kan voortplanten.

De lokale bevolking die in Mufundi leeft zijn een volhardend volk met een bijzondere historie. Meer dan 90% stammen af van de Wahehe. ‘We’ betekent mensen en ‘hehe’ (uitgesproken als hai-hai) is de naam van de stam. Hoogstwaarschijnlijk is de naam afgeleid van de afschrikwekkende liederen van de krijgers van de stam. De Wahehe chief Mkwawa leidde zijn krijgers tegen de Duitsers en onthield hen bijna 10 jaar de controle in het gebied.

De Mufindi Highlands staan in schril contrast tot de warmere, stoffiger laaglanden en is uitstekend geschikt om wandelend, per fiets of te paard te verkennen. In de Mufindi Highlands leven enorm veel vogels, een groot aantal leven alleen in dit gebied.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij de Mufindi Highlands aanbieden:

Wat klanten zeggen (t108)

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan