Selous Game Reserve

Selous Game Reserve2017-07-19T09:50:46+01:00

Het Selous Wildreservaat is met z’n 54.490 km² het grootste natuurgebied van Afrika, het is tweemaal zo groot als het Serengeti National Park. De naam Selous komt van een beroemde olifantenjager Frederick Courtney Selous (1930), die begraven ligt in het noorden van het wildpark. Het reservaat wordt doorsneden door tal van rivieren, zoals de Ruaha, Rufiji, Kilombero en Luwega rivieren. Het glooiende gebied is zeer gevarieerd, de hoogte varieert van 100 tot 1300 meter. Het reservaat is vanwege z’n grote ecologische waarde door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Er wordt aangenomen dat hier de grootste concentratie aan wilde dieren leeft van heel Tanzania.

De levensader door het park is de Rufiji rivier, zodat in Selous – als één van de weinige reservaten in Tanzania– boottochten kunnen worden gemaakt. Door regelmatige overstromingen van de Rufiji rivier worden permanente meren gevormd, die een grote aantrekkingskracht hebben op de wilde dieren.

Het park kent een grote variatie aan vegetatiezones, van dicht struikgewas tot open met bomen begroeid grasland. De rivieroever is begroeid met ruim 2000 plantensoorten, die een grote diversiteit aan vogels aantrekken. Ook vind u hier enorme wildpopulaties, waaronder de grootste kuddes buffels, olifanten, nijlpaarden en zwarte paardantilopen (sabelantilopen) ter wereld. Verder zijn er zwarte neushoorns, giraffen, krokodillen, wilde honden, cheeta’s en leeuwen. Ook de hoeveelheid waadvogels in de rivierdelta is indrukwekkend. Ook leven in de rivier veel nijlpaarden en krokodillen.

Ondanks z’n enorme omvang is slechts 10 procent van het park (het noordelijk deel) toegankelijk voor toeristen. De rest bestaat uit privéconcessies en gebieden waar wetenschappelijk onderzoek wordt verricht.

Er liggen alleen kleinschalige safarikampen in het park, wat een verblijf hier een zeer exclusief karakter geeft. Tijdens uw verblijf in Selous kunt u deelnemen aan ‘game drives’ per terreinwagen, of een boottrip maken over de machtige Rufiji rivier of onder leiding van een ervaren (gewapende) gids een wandelsafari maken.

Na uw safari kunt u heerlijk ontspannen op de veranda van uw comfortabele safarikamp, prachtig gelegen aan de oevers van de rivier. Wanneer de zon ondergaat en een oranje gloed het landschap kleurt, komen de dieren in de schemer naar de oevers van de rivier om te drinken voordat de nacht invalt. De volgende morgen kunt u er – samen met uw persoonlijke gids – vroeg op uit trekken voor een wandelsafari, die u pas echt doet beseffen hoe uniek dit gebied is in Afrika !

Selous is bij uitstek geschikt om per fly-in safari te bezoeken. Het beste seizoen voor safari’s is gedurende droge tijd van juni t/m oktober. Selous ligt op slechts 45 minuten vliegen vanaf Dar es salaam of Zanzibar.

Wat klanten zeggen (t108)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in het Selous Game Reserve aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan