Ficksburg2017-07-19T16:21:34+01:00

Ficksburg vormt het centrum van de kersenindustrie in de Eastern Highlands van Free State. Boeren telen de vrucht en produceren lokale kersenlickeur – Cherry Mampoer. De oogst van de vrucht vindt plaats tussen oktober en december. In november is er een Cherry Festival en kunt u in verscheidene privé-tuinen deelnemen aan “kersen” picknicks. Het festival wordt sinds 1967 georganiseerd en duurt drie dagen. Maar het festival draait niet alleen om kersen, wordt ook een straatparade gehouden met praalwagens, majorettes en ruiters op paarden en kamelen. Ook wordt er een bal georganiseerd waar de nieuwe Cherry Queen wordt gekozen. U kunt tijdens de kersentijd ook de Cherry Trail volgen. Deze wandelroute loopt langs verschillende kersengaarden, boerderijen en winkeltjes.

Ficksburg is een rustig vriendelijk plattelands dorp, met fraaie zandstenen huizen en een Nederlands-gereformeerde kerk. Ficksburg vormt een prima uitvalsbasis voor de mooie wandeltochten langs oeroude rotsschilderingen van de bosjesmannen in de omgeving. Het plaatsje ligt aan de Caledon rivier, aan de voet van de Maluti bergen. Ficksburg ligt aan de R26 bij de grens met Lesotho.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Ficksburg aanbieden:

[put_wpgm id=48]

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan