Harrismith en Sterkfontein Dam

////Harrismith en Sterkfontein Dam
Harrismith en Sterkfontein Dam2017-07-19T16:25:48+01:00

Harrismith – een klein historisch plaatsje met een fraaie botanische tuin – ligt in het rustige heuvelland van de oostelijke Free State. In de botanische tuin, die aan de voet van de Platberg ligt, groeien veel planten die kenmerkend zijn voor de vegetatie in de Drakensbergen. U kunt er ook antilopen zien. Bij Harrismith ligt een kleine township – Intabazwe – die u gemakkelijk en veilig kunt bezoeken. In de Shebeens (café’s) van de township kunt u kennis maken met de Zulu en Sotho mensen die hier wonen.

Sterkfontein Dam Nature Reserve
Dit kleine natuurreservaat in de voetheuvels van de Drakensbergen ligt 23 km ten zuiden Harrismith. Het stuwmeer in het reservaat is drinkplaats voor tal van bokken, antilopen en gazellensoorten. Ook trekt het park veel vogels aan, zoals ibissen, korhanen en gieren. Aan de zuidzijde – bij de Oliviershoek Pass ligt het beroemde Vultures Restaurant – voederplaats voor gieren en arenden.

Harrismith ligt op de route naar de noordelijke Drakensbergen (Royal Natal NP), waarbij u over de fraaie Oliviershoek Pass rijdt.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Harrismith en bij de Sterkfontein Dam aanbieden:

[put_wpgm id=48]

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan