Soweto2017-07-19T18:25:47+01:00

SowetoSOuth WEstern TOwnship – is wellicht de bekendste township van Zuid-Afrika. De bedoeling van de townships was de zwarten zo ver mogelijk ‘weg te stoppen’ van de blanken. In Soweto werd in 1976 geschiedenis geschreven toen zwarte scholieren die tegen de apartheid demonstreerden werden neergeschoten. Er vielen honderden slachtoffers. Ieder jaar op 16 juli, Youth Day, worden ze herdacht. In Soweto staan onder andere de voormalige huizen van Mandela en aartsbisschop Tutu.

Hoeveel inwoners Soweto vandaag de dag telt, is onduidelijk. Schattingen wijzen op zo’n 5 miljoen. Lang was dit de grootste en meest criminele van alle townships van Zuid-Afrika, maar dit is aan het veranderen. Er worden veel tours naar Soweto georganiseerd zelfs al lijkt het bezoeken van armoede misschien wat vreemd. De meeste inwoners willen hun wijk maar al te graag aan de rest van de wereld laten zien. Het lijkt steeds beter te gaan in Soweto. De inwoners hebben steeds meer rechten over hun bezit, de infrastructuur verbetert en er ontstaat een middenklasse met eigen bedrijfjes. Soweto staat tegenwoordig ook bekend om de Afrikaanse kroegen, shebeens, en het levendige nachtleven. Het is tegenwoordig mogelijk om zelf een tour door Soweto te maken, maar aan te raden is toch met een groep en gids mee te gaan. Informeer hierover bij de tourist information centres. Soweto ligt ten zuidwesten van Johannesburg en er gaan veel georganiseerde tours naartoe die je bij de tourist information centres in het centrum van Johannesburg kunt boeken.

Holiday Inn Soweto
Als u een heel aparte ervaring wilt opdoen, boek dan een kamer in het Holiday Inn in de wijk Kliptown, Soweto. Op 1 november 2007 zijn de deuren van dit hotel geopend. De bouw van het viersterrenhotel, dat het eerste hotel in een township is, bedraagt 2,4 miljoen euro. Het hotel ligt aan het Walter Sisulu Plein, ook wel bekend als het Vrijheidsplein. Het doel van het project is het stimuleren van het groeiende toerisme in Soweto. Verder komen er zo’n veertig arbeidsplaatsen vrij, worden er stageplaatsen aangeboden en zullen lokale ondernemers producten leveren.

Behalve toeristen wil het hotel ook zakenmensen aantrekken, vandaar dat het is uitgerust met de nieuwste audiovisuele snufjes en internetfaciliteiten. Het hotel is ontworpen in de stijl die kenmerkend is voor het Soweto van de jaren ’50. De kamers worden Afrikaans ingericht met warme kleuren en lokale kunst. In het restaurant staan authentieke Zuidafrikaanse gerechten op de kaart, zoals incwancwa (zure pap, traditioneel Swazi-ontbijt) en ujeqe (gestoomd brood). Er worden vanuit het hotel tours aangeboden en er zullen lokale artiesten optreden. Het hotel is goed bereikbaar vanaf de Golden Highway en het beleid en de veiligheidsmaatregelen zijn aangepast aan de omgeving. Een overnachting in het Holiday Inn Soweto verzekert u van een flinke dosis geschiedenis. U slaapt namelijk op een belangrijke historische plaats. In 1955 kwamen op het plein meer dan 3000 activisten bijeen om te protesteren tegen de apartheid. Ook kijkt het hotel uit op Jada’s place, het huis waar Nelson Mandela op dat moment zat ondergedoken.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Soweto aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan