Gauteng

Gauteng2017-07-19T16:44:07+01:00

Gauteng is de kleinste provincie van Zuid-Afrika maar is wel het commerciële en administratieve hart van het land en zelfs van heel zuidelijk Afrika. De naam Gauteng is de Sotho-naam voor ‘Plaats van het Goud’.

In deze provincie werd namelijk in 1886 een enorme goudader ontdekt en werd het goud al snel de basis van de nationale economie. Tijdens het delven stuitte men op nog meer rijkdom in de grond, zoals diamanten en steenkool.

Maar Gauteng is meer dan alleen maar stad, suburbs, geld en politiek. Zo zijn de Sterkfontein Caves tot
Werelderfgoed verklaard toen hier botten van maar liefst 3,5 miljoen jaar oud zijn gevonden. Deze plek wordt ook wel de Cradle of Humankind genoemd. Rond Johannesburg kunt u wildlife spotten in de parken als Krugersdorp Game Reserve, Suikerbosrand Nature Reserve en vooral in het Rhino & Lion Nature Reserve. Je kunt in Gauteng ook prima trektochten door de natuur maken. Vooral het gebied rond de Vaal River is een populair recreatiegebied voor watersport.

Klimaat
In de steden van Gauteng kan het in de zomer erg heet worden maar een frisse wind laat het vaak wat afkoelen. De winters kunnen erg koud worden en temperaturen rond het vriespunt zijn niet ongewoon. De beste tijd om deze provincie te bezoeken is in de lente, die loopt van september tot oktober, en in de herfst, van maart tot april.

Steden
Johannesburg is de bekendste stad van Gauteng en populair bij de toeristen. Er is genoeg te beleven en een stad met een enorme geschiedenis. U kunt hier niet alleen kennis maken met het culturele erfgoed van Zuid-Afrika maar ook winkelen, uitgaan en genieten van de beste jazzconcerten van het continent. Pretoria is een kleinere stad, maar zeker de moeite waard. Deze stad stond centraal tijdens de boerenoorlogen en speelde een rol in de onafhankelijkheid van het land.

Natuur
Gauteng kent een aantal prachtige gebieden en nationale parken. Hier vindt u archeologische opgravingen en wilde dieren. In sommige gebieden leven bedreigde diersoorten die u onder leiding van een gids kan bekijken. Een kans om dieren te zien die u in het wild nauwelijks tegen komt! In de parken worden bedreigde diersoorten gefokt en in het Rhino & Lion Nature Reserve bent kunt u Ouvrou’ en ‘Bulle’, twee neushoorns uit een Duitse dierentuin zien. Zij werden hier samen met een aantal antilopen onder gebracht. Vandaag de dag leven er ruim 500 dieren.

Bezienswaardigheden
In Gauteng is genoeg te doen, het is tenslotte het thuis van Johannesburg, waar u dagen door kunt brengen. Maar buiten de hoofdstad is ook genoeg te doen. Op slechts een half uur rijden van de stad ligt de Heia Safari Ranch. Deze ranch zal uw verblijf in Zuid-Afrika compleet maken. De ranch is een prima accommodatie en ook nog eens het territorium van 23 verschillende diersoorten. En bent u na al die actie films over meteorieten wel eens benieuwd geworden of deze echt op aarde storten? Neem dan een kijkje in Tswaing! Hier ligt de jongste en best bewaarde meteorietkrater ter wereld.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Gauteng aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan