Cradle of Humankind

///Cradle of Humankind
Cradle of Humankind2017-07-19T16:45:16+01:00

Op 25 kilometer ten noordwesten van Johannesburg ligt het UNESCO Werelderfgoed Cradle of Humankind. Hier zijn in twaalf kalksteengrotten verschillende versteende resten van dieren, planten en vroege hominiden (mensachtigen) gevonden die tot de oudste ter wereld behoren. Daarmee vormt de Cradle of Humankind een van de belangrijkste paleo-antropologische vindplaatsen ter wereld.

Ook enkele van de Sterkfontein-grotten zijn te bezichtigen. Hier zijn de afgelopen decennia eveneens overblijfselen gevonden van mensachtigen, die belangrijke aanwijzingen bieden over de evolutie van de mens. Een belangwekkend voorbeeld is een complete schdel van minimaal 2,6 miljoen jaar oud. In de omgeving liggen nog al van andere belangrijke vindplaatsen.

Cradle of Humankind
De Cradle of Humankind is een heuvelachtig gebied ca. 70 km ten westen van Johannesburg en Pretoria (Tshwane), en is één van de gebieden waar de meeste fossielen van de wereld voorkomen: bijna 30% van alle menselijke fossielen worden in dit gebied gevonden. Het gebied bestaat uit dolomiet heuvels, van meer dan 2,5 miljard jaar oud, met een serie van zeer uitgebreide grotten zoals Sterkfontein, Swartkrans en Kromdraai.

In deze grotten zijn tienduizenden fossielen van uitgestorven dieren en Hominiden gevonden. Toen Dr Robert Broom in 1934 aangesteld werd bij het Transvaal Museum in Pretoria richtte hij zijn aandacht op het Sterkfontein gebied ten westen van Johannesburg/Pretoria, een gebied waar ook veel kalksteen werd gewonnen. Al snel werden veel dier- en plantfossielen gevonden en enkele kleine mensachtige botten. Het duurde echter nog 13 jaar voordat dr. Broom en zijn assistent JT Robinson in 1947 een volledige schedel vonden. ‘vonden’ is een groot woord. Dr. Broom gebruikte dynamiet om delen van de grotwand op te blazen. Tijdens zo’n explosie werd de schedel (door puur geluk) blootgelegd. De schedel (van een vrouw) kreeg de mooie naam Plesianthropus Africanus, afgekort als Mrs. Ples. Mrs. Ples is inmiddels gedateerd en blijkt ca. 2,5 miljoen jaar oud. Haar naam is later veranderd in Australopithecus Africanus. In 2002 heeft een Franse paleo antropoloog vastgesteld dat Mrs. Ples eigenlijk Meneer Ples moet zijn, maar de naam Mrs. Ples zal blijven bestaan.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij de Cradle of Humankind aanbieden:

Uiteraard kunt u in Zuid-Afrika een reis met hotels, resorts en safarilodges ook combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan