Katse Dam

Katse Dam2017-07-19T19:43:02+01:00

Deze enorme dam loopt over de Malibamatso rivier. De Katse Dam was een belangrijk onderdeel van het Lesotho Highlands Water Project. Dankzij de Katse wordt er nu twee keer zoveel water richting de immens grote Vaal Dam ten zuiden van Johannesburg gepompt.

In 1997 waren de bouwwerkzaamheden eindelijk voltooid. Een groot deel van het landschap moest wijken, maar de meeste dorpen bleven gespaard. De kleine plaats Katse is dankzij de dam zelfs een toeristische attractie geworden.
De Katse Dam heeft een hoogte van liefst 180 meter en is kilometers lang. De onderliggende valleien en rivier zijn smal en diep, dus een hele uitdaging voor mensen met hoogtevrees. Je kunt de dam een stuk te voet verkennen. Bij de brug ligt een informatie centrum van waaruit je een tour kunt boeken.

Het mooiste uitzicht over de dam en de onderliggende rivier heb je vanuit de Katse Lodge, het enige hotel in deze streek. De Katse Lodge is prijzig, maar wel een aangename onderbreking van de reis.

De route naar de Katse Dam is lekker wild, dus een 4×4 is hier geen overbodige luxe. Je kunt Katse bereiken vanuit de stad Hlotse of de alternatieve route nemen vanuit het zuidelijker gelegenThaba Tseka. Dit is een weg van 41 km en onverhard, maar je ziet wel een heel mooi deel van het land. Al hobbelend kom je langs de mooiste bergen, valleien en rivieren.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij de Katse Dam aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan